Noi măsuri antidumping pentru produsele din oţel din China

Noi măsuri antidumping pentru produsele din oţel din China
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Comisia Europeană a introdus vineri, 27 ianuarie, taxe antidumping definitive pentru importurile de ţevi şi fitinguri din oţel inoxidabil provenite din China şi Taiwan pentru a-şi proteja industria siderurgică afectată de supracapacităţile mondiale, fenomen care a afectat inclusiv combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Comisia a confirmat că produsele respective sunt vândute în UE la preţuri de dumping. În consecinţă, s-a decis introducerea unor taxe anti-dumping variind între 5,1 la sută şi 12,1 la sută pentru exporturile din Taiwan şi între 30,7 la sută şi 64,9 la sută pentru exporturile chineze. Produsele vizate sunt utilizate în industria petrochimică, construcţii navale, energie, construcţii etc. Până în prezent, CE a introdus 39 de măsuri anti-dumping pentru importurile incorecte de produse din oţel, dintre care 17 vizează China.

În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze.

Citit 2163 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2017 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.