Programul START pentru tinerii întreprinzători, la final

Programul START pentru tinerii întreprinzători, la final
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri se află pe punctul de a încheia oficial campania de accesare a Programului START pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare.

Programul este destinat întreprinzătorilor sau potenţialilor oameni de afaceri cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, având cel puţin diplomă de bacalaureat. START este una dintre cele mai importante şanse acordate, doar o dată pe an, tinerilor întreprinzători pentru a-şi deschide propria afacere, cu un ajutor substanţial primit de la stat. Ministerul pentru IMM, Comerţ şi Mediu de Afaceri a alocat 4,5 milioane de lei pentru acest program şi pune la dispoziţia solicitanţilor ajutoare financiare nerambursabile de maximum 60.000 lei/beneficiar.

„Programul este destinat susţinerii tinerilor sub 40 de ani, care au o firmă cu o vechime de până la 2 ani sau care doresc să înceapă o afacere. Spre deosebire de anii trecuţi, programul START se compune din două module. Primul a constat dintr-un atelier UNCTAD EMPRETEC (curs de iniţiere antreprenorială), cu durata de nouă zile, la care s-au înscris 100 de persoane, ale căror cheltuieli – cazare şi masă – au fost suportate în întregime de către Agenţie. Al doilea modul implică şi participarea  persoanelor  care nu au făcut cursul EMPRETEC;  acesta constă din depunerea unui plan de afaceri care va fi evaluat şi, în cazul în care afacerea propusă este fezabilă, va fi acceptată la finanţare”, afirmă Relu Rugină, director coordonator al Oficiului Teritorial pentru IMM-uri.

„O noutate este faptul că doritorul nu trebuie să investească decât minim zece procente din suma de care are nevoie pentru a-şi demara afacerea. Restul de 90 la sută se compune din 49 la sută finanţare nerambursabilă (dar nu mai mult de 60.000 lei fără TVA) şi un credit de 41 la sută (dar nu mai mult de 50.000 lei fără TVA), pe care-l poate obţine de la băncile agreate de Ministerul pentru IMM-uri. Tot ca element de noutate, acest credit poate fi girat în proporţie de 80% de către Fondul de Garantare”, a mai spus Relu Rugină.

Gama de activităţi acceptate pentru programul START este foarte largă, iar activităţile care nu pot fi finanţate sunt cele de genul agricultură, export, sector carbonifer, transport rutier, piscicultură şi acvacultură.

Înscrierile on-line pentru programul START se încheie astăzi, 7 august, la ora 20. Link-ul de înscriere: http://programenationale2009.medianetdesign.ro/.

Întreaga documentaţie despre START (ghidul solicitantului şi documentele anexe) este disponibila pe link-ul http://www.animmc.ro/programe/start2009/.

Citit 2434 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.