Amenzi pentru locurile de muncă nedeclarate la AJOFM

Amenzi pentru locurile de muncă nedeclarate la AJOFM
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Angajatorii gălăţeni care nu comunică către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora, sunt pasibili de o amendă cuprinsă între 3.000 şi 5.000 de lei. Aceeaşi sancţiune o pot primi şi angajatorii care nu anunţă ocuparea locurilor de muncă vacante comunicate anterior către AJOFM, în termen de o zi de la data ocupării acestora.

De asemenea, firmele care au angajat persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj trebuie să anunţe acest lucru în termen de trei zile. În caz contrar, amenda este de la 5.000 la 10.000 de lei.

Angajatorii mai pot fi amendaţi pentru neeliberarea, persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de activitate, a documentelor legale necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat şi stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj (3.000-5.000 lei), precum şi pentru neprezentarea tuturor documentelor solicitate de organele de control ale AJOFM (5.000-10.000 lei).        

Citit 5331 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.