Patru gălăţeni îşi vând legumele în supermarket

Patru gălăţeni îşi vând legumele în supermarket
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cine mai spune, de acum încolo, că legumicultorul mic nu va ajunge în veci să-şi vândă marfa în supermarketuri, fie minte, fie nu ştie cum să-şi organizeze mica afacere. Loc este pentru toată lumea şi pe rafturile marilor magazine, dar e nevoie de oameni care să lupte pentru ca marfa de calitate să ajungă la cumpărător.

Că micii legumicultori gălăţeni pot ajunge să vândă în supermarket şi că nici măcar nu durează o veşnicie să obţii aprobările, o demonstrează faptul că, de la începutul primăverii, patru producători gălăţeni de legume, toţi membri ai Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Galaţi, îşi vând marfa nu către vreun supermarket de cartier, ci chiar către Carrefourul din Shopping City. Şi primesc un preţ corect pentru legumele lor, spune preşedinta Asociaţiei, Elena Patriche.

„A fost dorinţa noastră să îi putem aduce şi pe producătorii mici în supermarket. Se spune că e bine să mănânci alimente produse în aria geografică în care te-ai născut. Or, aceşti producători fac legume în judeţul nostru, în solare şi grădini. Sunt oameni cărora le place munca şi pe care nu-i vedeţi plângându-se la televizor. Pentru că, aşa cum îmi place să spun, cine munceşte nu prea are timp să se plângă”, a declarat Elena Patriche.

Cei care vând legume proaspete, în supermarket, sunt Valentin Harabagiu şi Daniela Munteanu de la Vânători, Iuliana Lupoaie de la Lieşti şi Silviu Dumitrache de la Umbrăreşti.

Poveştile unora dintre ei le-aţi putut citi, deja, în ediţiile trecute ale „Vieţii libere”. Spre exemplu, despre Valentin Harabagiu vă spuneam că a muncit ani buni în străinătate, ca şofer, pentru a-şi putea permite să îşi construiască un solar şi să îşi înceapă afacerea în legumicultură. Mai vrea să facă multe, dar nici nu cere, nici nu se plânge, ci munceşte din iarnă în iarnă, vinde ce produce şi încearcă să-şi crească afacerea. Tot încet, încet şi-au construit mica fermă legumicolă Daniela Munteanu şi soţul său. Are acum posibilitatea să producă aproape toate legumele care au căutare pe piaţă. N-a accesat încă fonduri, n-a primit sprijin, ci a muncit şi a strâns pentru putea reinvesti. Iuliana Lupoaie lucrează cu pasiune, de peste zece ani, în solarele familiei, de la Lieşti, şi vinde legume de bună calitate, cultivate în cel mai sănătos mod posibil.

Cum sezonul e abia la început, legumicultorii vin la supermarket cu salată, spanac, ceapă şi ridichi. Pe măsură ce lunile trec, din solare vor putea scoate însă şi roşii, castraveţi, ardei, fasole verde şi câte şi mai câte. E un început bun, care, sperăm noi, va da tonul în comerţul local cu legume proaspete.

Citit 4988 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2017 10:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.