Programul ”Start-up Nation Romania”, prezentat astăzi la Galaţi

Programul ”Start-up Nation Romania”, prezentat astăzi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Astăzi, 8 mai, începând cu ora 15,00, Programul „Start-up Nation Romania” va fi prezentat la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, în Sala Senatului. La eveniment vor participa: Adrian Mlădinoiu – secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Harry Ilan Laufer – secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Marius Humelnicu – city manager al Primăriei Galați, Marian Filimon - președintele Federației Patronale a IMM-urilor din Regiunea 2 Sud-Est, prof. univ. dr. Liliana Mihaela Moga – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Aprobat în ianuarie prin ordonanţă de urgenţă şi prezentat drept „cel mai generos program de finanțare pentru IMM-uri”, „Start-up Nation România” încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial. Se adresează tinerilor cu vârsta peste 18 ani care doresc să-şi înfiinţeze o companie, încercând să-i motiveze să rămână în ţară şi să desfăşoare acţiuni de antreprenoriat.

„Start-up Nation România” are un buget de 1,7 miliarde lei şi este finanţat de la bugetul de stat şi din fonduri europene. Programul are ca principale obiective stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor, creşterea potenţialului de accesare  a surselor de finanţare şi facilitarea accesului la finanţări.

Citit 3087 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.