BERARII români şi-au făcut bilanţul anului trecut

BERARII români şi-au făcut bilanţul anului trecut
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Asociaţia Berarii României a organizat, marți, 23 mai, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", un eveniment în cadrul căruia a prezentat principalele rezultate înregistrate, anul trecut, pe piaţa berii.

Am aflat, astfel că, în 2016, românii au băut exact la fel de multă bere ca în 2015. Cu alte cuvinte, consumul mediu, pe locuitor, a fost de 80 de litri. Predomină, în topul preferinţelor, berea blondă, în diversele ei forme de realizare şi fermentare, dar şi celelalte sortimente au avut nişele lor de piaţă.

Sigur, 2016 n-a fost un an simplu pentru producători. Importurile au crescut sensibil, în condiţiile în care exporturile au scăzut. Per total, însă, locurile de muncă din industrie nu s-au împuţinat peste măsură, iar contribuţia la bugetul de stat a membrilor Asociaţiei - în cuantum de circa 275 de milioane de euro - a fost mai mică decât în 2015, dar mai mare decât în 2014.

Cu detalii legate de evoluţia producţiei şi a pieţelor berii vom reveni, în ediţiile viitoare.

La eveniment, au luat cuvântul, printre alţii: decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Camelia Vizireanu, Julia Leferman, directorul general al Asociaţiei Berarilor din România, şi directorul general al Martens, Johan De Smet Vandamme.

Conferinţe similare de prezentare a rezultatelor de pe piaţa berii se vor organiza şi în restul ţării.

Citit 3450 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2017 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.