ITM va face controale la ArcelorMittal

ITM va face controale la ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi a formulat, în cele din urmă, mai multe sesizări pe care le-a înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi. Conţinutul acestor sesizări face referire la nerespectarea unor  norme de protecţia, securitatea şi sănătatea în muncă de către conducerea anumitor uzine din combinat.

"Toate cele constatate de noi în urma unei ample acţiuni care s-a desfăşurat luna trecută au fost consemnate într-o scrisoare care a fost înaintată Inspectoratului Teritorial de Muncă. În principiu, este vorba despre nereguli pe care le-am sesizat la UOR şi la ULP (acestea sunt, de fapt, şi uzinele ai căror directori au refuzat să colaboreze şi să discute cu noi despre problemele pe care membrii sindicatului ni le-au sesizat), dar şi în alte locuri şi aşteptăm ca ITM să verifice cele semnalate de către noi şi să ia măsurile legale care se impun", ne-a declarat liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Acesta a mai spus că, în documentele înaintate de către ITM, sindicatul şi-a arătat disponibilitatea de a oferi tot suportul inspectorilor, dar că până acum nu au fost solicitaţi să acorde acest ajutor.

Inspectorul şef al ITM, Ionel Petrea (foto), a confirmat faptul că sindicatul amintit  a formulat o scrisoare şi că instituţia pe care o conduce a formulat o tematică şi va verifica prin acţiuni specifice dacă cele susţinute de către sindicalişti se confirmă sau nu.

Citit 1166 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.