Va fi mai greu să CUMPERI pământ

Va fi mai greu să CUMPERI pământ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un proiect de modificare a Legii 17/2014 prevede înăsprirea condiţiilor în care se vor face, pe viitor, vânzarea şi cumpărarea de terenuri agricole. Noua lege ar urma să le îngreuneze străinilor cumpărarea terenurilor româneşti.

În realitate, însă, legea - dacă va fi adoptată în forma din proiect - va îngreuna cumpărarea de terenuri pentru toată lumea, inclusiv pentru fermierii români.

Potrivit normelor actuale, vânzarea se poate face, în funcţie de condiţii, la liber, sau cu aviz din partea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR), în cazul în care preemptorii decid să beneficieze de drepturile pe care le au.

În schimb, conform noului proiect de lege, vânzarea unui teren va fi autorizată de o comisie judeţeană formată din 11 membri, jumătate reprezentanţi ai instituţiilor agricole, jumătate reprezentanţi ai instituţiilor locale de stat.

Citit 3489 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iunie 2017 17:04

3 comentarii

 • postat de ¿?
  Joi, 22 Iunie 2017 02:17
  Rușine și nouă că suntem lași și nu oprim toate activitățile ca să ieșim în stradă pentru lucrurile care contează.
  Dacă nu ne afectează direct, grav și cât trăim, nu ne interesează ce se va întâmpla cu urmașii noștri prin indiferența de care dăm dovadă.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Petro
  Marți, 20 Iunie 2017 15:59
  Imi plange sufletul cand citesc ce se intampla in tara noastra .
  0
  4
  Raportează
 • postat de vlad tepes
  Marți, 20 Iunie 2017 00:53
  Dupa ce au vandut la straini jumatate din suprafata agricola a tarii acum pun piedici la romani ca sa cumpere desi multi straini cumpara prin intermediari. Unde s-a mai vazut ca parlamentul tarii sa vanda pamantul agricol al tarii? E unic in istorie. Acesti parlamentari care au facut asta trebuie (...) pentru tradare de neam si tara. Se poate concesiona pe un numar de ani ca sa faci agricultura dar nu sa vinzi pamantul la dusmani. Sclavi la noi in tara dupa ce altii au murit si varsat sange ca sa apere tara de vrajmasi. Rusine hotilor din parlament !
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.