Site-ul Fiscului, în mentenanţă

Site-ul Fiscului, în mentenanţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală era pe 13 iulie, în mentenanţă, aşa cum fusese şi cu două zile înainte, când ANAF anunţase că o serie de aplicaţii pentru contribuabili urmau să fie nefunctionale.

Am încercat să aflăm de în ce mod au fost afectaţi contribuabilii gălăţeni şi dacă, pentru întârzieri de plată cauzate de nefuncţionarea sistemului informatic, oamenii ar putea fi obligaţi să plătească penalităţi. Răspunsul reprezentanţilor Fiscului gălăţean nu a venit nici după 48 de ore.

Oricum, conform unei declaraţii a preşedintelui ANAF, Bogdan Stan, modernizarea informatică a Fiscului, prin programul finanţat de Banca Mondială demarat în 2013, este doar pe hârtie, pentru că, din 2015 şi până acum, nu s-a mai întâmplat nimic, iar termenul de realizare a Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale a fost amânat din 2018 până în 2021. Şeful ANAF a avansat ca soluţie pentru îmbunătăţirea rapidă a situaţiei înlocuirea contractelor de întreţinere cu un contract de asigurare a funcţionării infrastructurii IT a ANAF.

Citit 1099 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iulie 2017 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.