Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii

Majorarea accizei la carburanţi ar putea adaugă la rata inflaţiei circa 0,4 puncte procentuale, existând şi riscul unor majorări suplimentare la nivelul tarifelor la energia electrică, dar impactul acestor factori ar putea fi contracarat de evoluţia preţurilor la alimente, potrivit evaluărilor BCR. în special la legume şi fructe, potrivit evaluărilor BCR.

"Rămâne de văzut dacă nu cumva o majorare a preţurilor la carburanţi se va rostogoli nestăvilit pe lanţul de costuri, ţinând cont că, de exemplu, în cazul unor produse alimentare, costurile cu transportul au o pondere relevantă în preţul de vânzare. Concluzionând, inflaţia la 2017 o prognozăm la 1,9 la sută, neschimbată, însă ataşăm acestei proiecţii riscuri în creştere privind înregistrarea unei inflaţii mai ridicate cu circa 0,2 - 0,3 puncte procentuale", a explicat Horia Braun, economistul-şef BCR.

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit, la începutul acestei luni, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an la 1,9 la sută, în condiţiile în care anterior estima un nivel al ratei inflaţiei de 1,6 la sută, în scădere cu 0,1 puncte procentuale.

Citit 960 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2017 18:29

2 comentarii

 • postat de stan Luni, 21 August 2017 22:40 Link la comentariu
  0
  1

  De ce atunci cand a scazut barilul nu s-au micsorat preturile la noi?!

  Raportează
 • postat de Hai sa ne rostogolim pe noi ! Luni, 21 August 2017 04:08 Link la comentariu
  0
  1

  De cate ori au scazut preturile la carburanti , nciodata nu ,,s-a rostogolit'' niciun pret la alimente !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.