Splitarea TVA va bloca economia

Splitarea TVA va bloca economia

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
2 comentarii

Introducerea obligaţiei ca toate firmele din România să plătească TVA într-un cont separat va duce la blocarea întregii economii, întrucât ANAF nu are capacitatea tehnică să gestioneze implementarea acestei măsuri, a declarat preşedintele Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, într-o conferinţă de presă. "Există obligativitatea în această ordonanţă ca firmele să depună TVA-ul aferent operaţiunilor economice în termen de trei zile într-un cont. Gânditi-va la un chioşc de la ţară, care vinde de 100 de lei, 19 lei din acei bani va trebui să se ducă să-i depună într-un cont de TVA, în speranţa că, în termen de cinci zile, va veni cineva de la ANAF şi-i va da voie să facă decontul de TVA. Acest lucru este profund incorect, absurd şi inaplicabil. Veţi vedea că această măsură va bloca economia", a spus Jianu.
Conform secretarului general al CNIPMMR, Liviu Rogojinaru, ANAF nu are nici capacitatea tehnică de a implementa această măsură: "Acum o lună şi jumătate, ANAF a fost blocat, închis două zile, nu a lucrat cu publicul, pentru că a avut o plată de 10.000 de facturi, care a blocat sistemul. La nivel naţional, există peste 300.000 de contribuabili care platesc TVA şi care fac, pe parcursul unei zile, în jur de un milion de facturi".        

Citit 2228 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 18:46

2 comentarii

 • postat de marius Joi, 14 Septembrie 2017 21:53 Link la comentariu
  1
  1

  economia romaneasca e blocata de mult.se apropie colapsul.

  Raportează
 • postat de crystal Joi, 07 Septembrie 2017 14:08 Link la comentariu
  1
  7

  nu o va blocca dar o va incetini . Frumusestea acestui cont este ca se vrea creat de PSD/ALDE care sa fie controlat de 1-2 indivizi care sa poata deturna fonduri cu usurinta. Munca in plus pentru DNA in cazul in care va mai fi liber sa faca anchete ca la carte.
  Nimic nu este la intamplare in romania corupta a lui nea mustata.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.