Primă mărită în Programul „Rabla” pentru tractoare

Primă mărită în Programul „Rabla” pentru tractoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În cazul utilajelor agricole, prima de casare maximă a fost majorată de la 5.000 lei la 17.000 lei *

În încercarea de a-i determina pe agricultori să-şi înnoiască utilajele, Executivul a decis, la propunerea Ministerului Mediului, să pluseze pe tractoare în cadrul programului „Rabla”. În ultima şedinţă de Guvern s-a aprobat ca, de la 1 ianuarie 2010, prima de casare pentru tractoare şi maşini agricole să fie majorată de la maximum 5.000 lei, cât era prevăzut iniţial, la cel mult 17.000 lei.

Mai exact, suma acordată de stat poate fi de maximum 17.000 lei, fără ca aceasta să depăşească 50 la sută din preţul de achiziţie al tractorului nou sau al maşinii agricole, în cazul persoanelor fizice.

În cazul persoanelor juridice, aceeaşi sumă va putea fi obţinută, cu condiţia ca prima de casare să nu depăşească 40 la sută din preţul de achiziţie al utilajului.

Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii primelor de casare este înscrierea, în vederea achiziţionării unui nou utilaj, la un producător validat în cadrul programului. De asemenea, utilajul dat la casare trebuie să aibă o vechime de cel puţin zece ani.

Citit 1573 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.