Topul CECCAR al profesioniştilor contabili gălăţeni

Topul CECCAR al profesioniştilor contabili gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Filiala Galaţi a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a marcat joi, 21 septembrie, printr-o festivitate de gală, Ziua Naţională a Contabilului Român, aflată deja la a XIII-a ediţie. Manifestarea CECCAR Galaţi, desfăşurată la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, s-a bucurat atât de prezenţa membrilor breslei, cât şi a reprezentanţilor la vârf ai instituţiilor care într-un fel sau altul au legătură cu profesia contabilă, fie că vorbim de administraţia publică, administraţia fiscală, auditului financiar-bancar, serviciilor sociale sau mediului universitar şi mediului de afaceri.

"Profesioniştii contabili se confruntă zi de zi cu numeroasele modificări - de la cele de ordin legislativ la cele pe care le impune progresul tehnologic, reformări la care trebuie să se adapteze din mers şi pentru care trebuie să găsească cele mai bune soluţii astfel încât să rămână competitivi şi să ofere sprijinul necesar la nivel de business, precum şi la nivel instituţional, prin serviciile de înaltă calitate, adaptate la standarde internaţionale. Consilier, confident, analist, facilitator, profesionistul contabil îndeplineşte cu succes multiple roluri care conferă siguranţă antreprenorilor, managerilor întreprinderilor mici şi mijlocii, marilor operatori economici etc., contribuind la siguranţa businessului", a arătat, în cuvântul de deschidere, preşedintele CECCAR Galaţi, Elena Ecaterina Chivu.

Pe agenda evenimentului s-a aflat şi o interesantă dezbatere pe tema „Profesia contabilă - azi şi în viitor”, ce a adus în atenţie unele din provocările cu care se confruntă profesioniştii contabili, fie că vorbim de schimbările privind digitalizarea proceselor de afaceri sau modificările normative ce nu sunt întotdeauna în acord cu principiul predictibilităţii fiscale.

Ziua Naţională a Contabilului Român a fost însă şi un prilej de a onora şi a aplauda la scenă deschisă activitatea depusă de membrii filialei gălăţene CECCAR, prin organizarea Topului menit să evidenţieze performanţele din domeniul contabilităţii şi expertizei contabile. Iată care au fost laureaţii de anul acesta: la secţiunea Societăţi de experţi contabil, pe primele locuri s-au plasat Infonew Roexpert SRL, Expert AM Audit SRL şi Kontpro SRL; la secţiunea Societăţi de contabilitate: Ingenious Consulting SRL, Bestcontab SRL, Dataextern Tax SRL; la secţiunea Experţi contabili: Beza Popa Nina, Vivsic-Butnaru Anca Daniela şi Basalic Dochia Doina; la secţiunea Contabili autorizaţi: Grosu Maria, Săndulescu Ionelia, Lucescu Alexandrina. Două diplome speciale au fost acordate celui mai vârstnic membru CECCAR Galaţi - Zaharescu Zaharia, precum şi celui mai tânăr membru al organizaţiei - Lepădatu Alexandra. De asemenea, „Diplome de Excelenţă” au fost acordate unor personalităţi ale vieţii publice sau profesionale care au contribuit la promovarea şi dezvoltarea profesiei contabile.

Desigur, aşa cum îi stă bine unui eveniment festiv, Ziua Contabilului Român s-a încheiat cu un spectacol de gală, o cupă de şampanie şi urări de… bilanţuri pozitive.

Citit 5537 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2017 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.