900 de lei pentru fiecare absolvent angajat

900 de lei pentru fiecare absolvent angajat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă de 900 lei. Dacă absolvenţii provin din rândul persoanelor cu handicap, subvenţia lunară primită de angajatorii respectivi este tot de 900 de lei, însă ea se acordă timp de 18 luni, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea forţei de Muncă Galaţi.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii. Absolvenţii pot fi încadraţi, în condiţiile art. 80 din Legea nr. 76/2002, o singura dată pentru fiecare formă de învăţământ, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

Nu beneficiază de subvenţia de 900 de lei firmele care, chiar dacă pe perioadă nedeterminată, angajează absolvenţi de învăţământ superior care nu au promovat examenul de licenţă sau de diplomă.

Citit 3264 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2017 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.