Nu are bani Fiscul gălăţean nici să-şi pornească centrala termică?

Nu are bani Fiscul gălăţean nici să-şi pornească centrala termică?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Atmosferă de gheaţă, la propriu, în sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, din strada Portului nr. 163. Iar explicaţia este simplă: clădirea nu are căldură. Sediul Regionalei ANAF de la Galaţi nu este conectat la sistemul public de termoficare, ci are centrală proprie. Numai că, deşi temperaturile exterioare au scăzut binişor, centrala nu a fost încă pornită şi se pare că nici nu va fi pornită prea curând. Din surse neoficiale, dar demne de încredere, am aflat că Fiscul regional gălăţean nu are bani în buget ca să-şi pornească centrala proprie. "Cel puţin pe holuri, e cumplit de frig. În birouri, ne mai încălzim fiecare cu ce putem”, ne-au spus sursele noastre.

Vorbim despre aceeaşi instituţie a cărei pază este asigurată, începând cu 1 octombrie, de propriii angajaţi, pentru că ANAF nu a alocat bani în bugetul DGRFP Galaţi pentru reînnoirea contractului cu o firmă specializată de pază. Şi, conform surselor citate, se pare că situaţia nu se va schimba până la sfârşitul acestui an.

Aşadar, ANAF, instituţia de stat în care ajung toate impozitele şi taxele plătite în România, nu are bani să asigure nici paza şi nici încălzirea propriilor sedii. În acelaşi timp, guvernanţii ne tot "ameninţă" că, din punct de vedere fiscal, în România va fi raiul pe pământ. Situaţia ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns!

Citit 3997 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2017 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.