Să renunţăm la programele de guvernare fantasmagorice!

Să renunţăm la programele de guvernare fantasmagorice!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

"Cred că ar trebui s-o luăm mai încet cu aceste modificări ale Codului fiscal, să nu bulversăm de fiecare dată mediul de afaceri şi să nu continuăm cu scăderile de taxe, pentru că vom ajunge la o supraîncălzire a economiei", a declarat, miercuri, la Galaţi, Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe, în cadrul unei dezbateri organizate de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, în contextul transferului taxelor sociale de la angajator la salariat, care se va produce de la 1 ianuarie.

"Se afirmă că există câteva sute de mii de evazionişti, dar ANAF are toate datele lor. Niciodată nu se discută despre eficientizarea unei instituţii publice, ci toate măsurile merg doar spre mediul privat. Cred că trebuie să renunţăm la programele de guvernare fantasmagorice şi să avem în vedere doar doi indici: competitivitatea şi uşurinţa de a face afaceri", a continuat Florin Jianu, fost ministru pentru IMM-uri şi actualul preşedinte al CNIPMMR.

"PNL a sesizat Avocatul Poporului, pentru că aceste măsuri nu sunt benefice mediului de afaceri. Evident, noi putem depune amendamente în Parlament, dar întreaga ordonanţă este nocivă", a spus senatorul liberal gălăţean George Stângă.

Cel mai "titrat" dintre participanţii la dezbaterea de la Galaţi, fostul prim-ministru Victor Ponta, a atacat şi el hotărârea actualului guvern: "Atunci când am adoptat Codul fiscal, actul cel mai important al guvernării, am discutat mult timp cu mediul de afaceri, toată lumea a fost de acord că e bun. De ce schimbi ceva care merge bine? Şi de ce să schimbi peste noapte? Nimeni nu a făcut niciun studiu de impact, nicio analiză".

La dezbatere au mai participat senatorul PSD Eugen Teodorovici (fost ministru la Fonduri Europene şi, apoi, la Finanţe, actualul preşedinte al Comisiei pentru buget şi finanţe din Senat) şi alţi doi deputaţi ai Partidului Pro România, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu. "În 2016 a trebuit să propunem, alături de PSD, un program de guvernare. Asistăm acum la schimbări care duc la lucruri total diferite faţă de ceea ce am propus noi", a spus Daniel Constantin.

Citit 2012 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2017 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.