Aproape 5.000 de firme pot fi scutite de majorări

Aproape 5.000 de firme pot fi scutite de majorări
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Companiile gălăţene care îşi achită, până la 15 decembrie 2017, debitele fiscale restante la bugetul local, vor putea beneficia de scutirea de la plata majorărilor de întârziere. Schema de minimis a fost aprobată luni, 27 noiembrie, de Consiliul Local.

4.800 este numărul estimat al firmelor din municipiul Galaţi care ar putea beneficia de scutirile prevăzute prin schema de minimis aprobată de consilierii locali în şedinţa de luni, 27 noiembrie. Concret, firmele din municipiul Galaţi care înregistrează întârzieri la plata obligaţiilor fiscale locale vor putea beneficia de scutirea de la plata majorărilor de întârziere dacă, până la data de 15 decembrie 2017, achită debitele restante la data depunerii cererii. Schema de minimis are un buget de patru milioane de lei şi are ca obiective atragerea de venituri la bugetul local al municipiului Galaţi, stimularea mediului economic şi, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare.

„Estimăm încasări de aproximativ 300.000 de lei şi renunţăm la 150-170.000 de lei. Această schemă este de fapt o prelungire a schemei adresată persoanelor juridice pe care am discutat-o în septembrie, când ne-a trebuit avizul Consiliului Concurenţei pentru a aplica prelungirea perioadei”, a declarat, în cadrul şedinţei de CL, Daniel Stadoleanu, director general al Direcţiei Impozite, taxe şi alte venituri locale din cadrul Primăriei Galaţi. Întrebat dacă termenul-limită de aplicare, 15 decembrie, nu este prea scurt, reprezentantul Primăriei a spus: „Agenţii economici ştiu că urmează să intre în CL aprobarea acestei scheme de minimis, o aşteptau. Nu putem prelungi perioada din cauza faptului că avizul Consiliului Concurenţei este până la 15 decembrie”.

Pentru a beneficia de facilităţile fiscale instituite de prezenta schemă, solicitantul trebuie să depună la registratura Primăriei Galaţi – Direcţia Generală Impozite, taxe şi alte venituri locale, până la data de 15 decembrie, o cerere prin care solicită acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere la plata impozitelor şi taxelor locale, aflate în sold la data depunerii cererii, însoţită de mai multe documente. Printre acestea: situaţiile financiar-contabile aferente perioadei de referinţă, codul unic de înregistrare sau codul fiscal al societăţii, precum şi o declaraţie pe proprie răspundere. După verificarea îndeplinirii tuturor criteriilor de eligibilitate (pentru că există şi anumite condiţii care trebuie îndeplinite), se va calcula suma totală a ajutoarelor de minimis primite de întreprinderea respectivă pe ultimii trei ani fiscali (inclusiv anul fiscal în curs), sumă care nu trebuie să depăşească 200.000 de euro (100.000 de euro în cazul întreprinderilor care efectuează transport de mărfuri). Dacă şi acest criteriu va fi îndeplinit, solicitantului îi va fi acordat ajutorul de minimis.

Citit 1658 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2017 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.