Congresul PSD şi urmaşa bombonicăi

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
4 comentarii

M-am abţinut de la comentarii înainte de congresul PSD, pe care îl consideram mai degrabă o afacere de alcov, decât una publică, deşi destinele ţării noastre sunt conduse, actualmente, de către PSD şi aliaţii săi - şi Tăriceanu, şi Hunor fiind prezenţi la lucrări - iar deciziile luate în partid coincid dureros cu cele luate în Guvern şi cu cele care, de cele mai multe ori, trec şi prin Parlament ca gâsca prin apă. Există însă multe atribute care au făcut din acest congres al unui partid, chestiune privată cu rezultat mai mult decât previzibil, ţinta unor comentarii publice deloc amabile.

În primul rând, închiderea accesului prin jurul Sălii Palatului i-a determinat pe bucureşteni, dar nu numai pe ei, să-şi amintească de vremea congreselor partidului unic de dinainte de 1990. Doar atunci se bloca accesul, fiindcă Ceauşescu se temea de atentate din partea "agenturilor străine". Nu ştiu exact cât de mult se temea de cetăţenii pe care îi oprima în mod direct, dar, având în vedere desfăşurarea ulterioară a evenimentelor, poate că ar fi trebuit să-i fie oleacă frică.

În al doilea rând, PSD-ul a cerut, probabil, Primăriei Bucureştiului (adică madamei Firea Pandele, membră PSD) să asigure paza perimetrului respectiv şi să ia măsurile ce se impun etc. La ultimele două, trei evenimente la care am participat la Sala Palatului - concerte şi conferinţe serioase - paza a fost asigurată, contra cost, de firme private, iar în incintă n-a intrat nici musca fără permisiune şi control. Deci, se poate. Nu e nevoie să chemi Poliţia Locală şi Jandarmeria, ambele plătite din bani publici, ca să-ţi apere ţie posteriorul de politician, că obrazul, se ştie, nu prea e aşa subţire în branşa asta, indiferent de culoare, fiindcă ţi-e frică de oameni. Simplul fapt că ai făcut asta denotă că tratezi ţara, bugetul, pe toţi contribuabilii ca pe moşia propriului tată. Nu e cazul.

În al treilea rând, chestiune vizibilă din fotografiile de la eveniment, preşedintele PSD, şi-a plantat pe primul rând în sală, alături de primarul Capitalei şi de premierul României, iubita de doar 25 de ani, care etala un inel cu o piatră foarte mare. Departe de mine gândul de a mă lua de viaţa privată a cuiva, dar nu pricep o chestiune: congresul ăsta, până la urmă, a fost eveniment public sau privat? Şi dacă a fost privat, cu tot cu urmaşa de 25 de ani a bombonicăi, cum de plătim cu toţii pentru el? Iar dacă era public, de ce, frăţioare, nu avurăm dreptul să trecem pe trotuar prin buricul târgului?

Citit 1892 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2018 16:54

4 comentarii

 • postat de HAHAHA Luni, 12 Martie 2018 10:53 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  23

  Pentru ca ei POT - (ca electoratul e muuuuult da' prost)

  Raportează
 • postat de Cetatean Luni, 12 Martie 2018 08:56 213.177.4.*** Link la comentariu
  17
  3

  Doamna Spanu , pana la urma s-a dovedit ca Ceausescu a avut dreptate sa se teama de agenturile straine. Pana la urma acestea au avut un mare rol in rasturnarea lui, ma rog nu stiu de ce prezentati asta ca si cum ...

  In rest ..... sunteti cam rautacioasa sau poate ... invidioasa ?

  Raportează
 • postat de george Luni, 12 Martie 2018 04:03 185.45.177.*** Link la comentariu
  1
  17

  Partidele politice sunt organizatii private. Ca urmare, evenimentul a fost cat se poate de privat. Asta daca mai e cineva care nu intelege cine si cum conduce tara, "democratic".

  Raportează
 • postat de Emilia Luni, 12 Martie 2018 00:20 98.221.136.*** Link la comentariu
  3
  31

  Intrebari foarte bune. .... din nefericre,nu si pentru nostalgicii votanti din orasul rosu!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.