Statul perpendicular pe Justiţie

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Prim-ministrul, ministrul Justiţiei şi Senatul au cerut desecretizarea (a se traduce prin "mediatizarea") protocoalelor dintre SRI şi DNA. Doamna DNA fiind acuzată că le-a confecţionat "dosare" miniştrilor, iar o parte a SRI, că i-a furnizat probe, dar că ticăloşi, dar şi nevinovaţi au fost filaţi şi "ascultaţi" după metode mai mult sau mai puţin "ortodoxe". Desecratizare? Păi, ditai judecători, nu nişte pălmaşi,  tot "desecretizează" la televizor: cum că au fost ameninţaţi chiar cu închisoarea  de  vreun procuror, ca "să dea în gât"! Şi cine are timp să ancheteze fulger, printre atâtea dosare, ca să-i scape pe judecătorii acuzaţii fără vină, fie ei şi colegi din Justiţie? Lor li s-ar fi ordonat să vină cu acuzaţii, fie şi  mincinoase, împotriva vreunui mahăr dintr-o  tabără politică. Unii dintre acuzaţi sunt, evident, mari potlogari, puteau fi anchetaţi demult, însă e mai uşor să fabrici probe decât să culegi.

Într-o ţară care sfida Europa prin creşterea economică (mă rog, pe consumul nostru din import, dar orişicât), Guvernul şi majoritatea parlamentară se luptă cu Preşedinţia prin intermediul "serviciilor" şi al presei controlate (cea cu datorii sau cu patroni media arestaţi, pe bune sau nu).

Una groasă! Cinci inşi din satul arădean Nadăş erau săptămâna trecută  în greva foamei, chiar în faţa unui Tribunal, pentru că se rejudeca dosarul lungului proces pe care îl câştigaseră anul trecut nu sătenii, care habar n-aveau ce li se cocea, ci Romsilva şi Comisia judeţeană de împropietărire, statul deci, împotriva unor falşi moştenitori, străini. Tuturor sătenilor li se răpea, pentru retrocedarea spre nişte aşa-zişi moştenitori ai unui grof, un fleac-acolo: 8.700 de hectare, cu tot cu păduri, fâneţe, păşuni, cabane, cimitir, biserică, vatra satului, case! Le-a trebuit şi cimitirul! Un bătrân de pe lista expropriaţilor chiar a apucat să fie primul care a fost alungat din căsuţă! Când ai furat, de foame, o pâine, pentru coana Justiţie e foarte lejer să acţioneze pe loc, să-ţi trimită mascaţii. Iată, li se fură unor oameni nevinovaţi satul cu totul, iar celor care fură o jumătate din ţară li se plimbă dosarele până la prescrierea mamii lor! Cum presa, nu SRI, semnalase abuzurile la Nadăş, chioara cu balanţă a făcut cum i s-a poruncit! Să mai creadă bietul român în stat şi în Justiţie?

Citit 1508 ori Ultima modificare Duminică, 18 Martie 2018 16:23

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de Rudibravo,1951
  Luni, 19 Martie 2018 22:40
  82.137.9.***
  Băi. Tovarăși eu nu vreau nici măcar un ban din buzunarele gălățenilor Eu sunt foarte bătrân și sărac și cinstit și nu mai vreau să mă făcă cineva că sunt foarte așistat din banii banii noștri pe care au fost fura t
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rudibravo1951
  Luni, 19 Martie 2018 12:02
  82.137.11.***
  La noi cine a furat și. Distrus toate fabricile Băi nene bai am ajuns să ne facă Brăilenii pâinea cea de toate zilele că la Galați sa furat Fabrica că pe o căciulă Unde erau băgați cel care trebuie sa apere Statul de Drept?
  0
  4
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 19 Martie 2018 11:05
  5.13.249.***
  Cand afirmi ca ai avea incredere in justitie e ca si cum ai incredere in partide, biserica sau banca mondiala si FMI!
  Justitia este o afacere foarte profitabila in care se negogiasa, interpreteaza termene si fapte... dupa interese intelesuri si ascunzisuri... c'asa e-n tenis! Nu mai crede nimeni in Mos Craciun!
  0
  9
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Luni, 19 Martie 2018 08:55
  194.105.20.***
  Tot AFARA-i o tara ca AFARA !!!!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.