Alba-neagra cu pensiile private

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Până şi tăcutul preşedinte Iohannis şi-a ieşit din pepeni şi a declarat, ieri, în Parlament, că "PSD a făcut un hobby din a schimba tot ce funcţionează în România, a schimbat sistemul de impozite şi taxe, a mărit salariile, până când le-a micşorat, acum vrea să desfiinţeze Pilonul II de pensii. Umblăm la sistemul de pensii, umblăm la securitatea naţională".

Nu cred să fi existat o degringoladă mai mare în România, ca în ultima guvernare PSD. Nici măcar pe vremea crizei din 2008. Atunci, guvernanţii n-au avut curajul să se atingă de proaspăt înfiinţatul fond de pensii private, respectiv, Pilonul II. În disperarea de a-şi asigura votanţii bugetari şi în campania următoare, PSD a mărit în mod artificial salariile, deşi acoperire financiară nu au. Ca să le poată mări, au schimbat sistemul de taxe şi impozite, crezând că astfel vor atrage mai mulţi bani siguri la buget. Dar într-o economie care-şi dă duhul, sugrumată de biruri şi birocraţie, de unde să iasă bani? Nici măcar fonduri suficiente pentru pensii nu mai sunt, altfel nu se explică obsesia făcută de PSD pentru desfiinţarea Pilonului II şi trecerea fondurilor la stat.

În iunie anul trecut, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a pomenit pentru prima dată de acest lucru, apoi şi-a cerut scuze, spunând că a fost o greşeală. De atunci, diverşi oficiali au ieşit cu declaraţii contradictorii. Ba că-l desfiinţează, ba că nu. Ba că se diminuează procentul contribuţiei, ba că nu. Contribuţie care şi aşa nu a mai crescut conform graficului stabilit la început, în loc de 6 la sută, românilor direcţionându-li-se doar 5,1 la sută, iar în martie, anul acesta, s-a subţiat fără să fi dat nimeni de ştire. Acum, Eugen Teodorovici se aruncă iar la banii de pensii. El a anunţat că nu se va desfiinţa Pilonul II, dar că li se va da contribuabililor posibilitatea să aleagă în a investi mai departe procentul respectiv la Fondul privat sau a-l lăsa la stat. S-a invocat pentru asta motivul că statul ar putea oferi randamente ale investiţiilor banilor mai bune decât zona privată. Ceea ce nu e altceva decât praf în ochi. Măcar investiţiile din zona privată sunt pe conturi individuale, în timp ce, la stat, totul se va face la comun, dându-le astfel posibilitatea de a fitui bani fără să-i tragă nimeni la răspundere.

Citit 1677 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 17:33

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 19 Aprilie 2018 09:30
  79.116.109.***
  Cum prostimea nu reactioneaza, ne vom trezi fara pensii la sfarsitul vietii... daca o mai prindem. si nu ne casapect prin spitale! Nu-I nimic... multi vor sti unde sa caute cand nu vor avea pensie pe cei ce au! Mai ales pe aia burdusiti cu pensii de la 12000 de Roni in sus!
  0
  10
  Raportează
 • postat de crystal
  Joi, 19 Aprilie 2018 02:43
  89.136.2.***
  De cati PSDisti e nevoie pentru a schimba un bec ?
  - de 2 . Dupa ce il schimba primul apare al doilea si il schimba inca o data . Nu mai punem la socoteala alti PSDisti inaintea celor 2, angrenati in aprobari, studii de fezabilitate pentru acel bec , plus fonduri alocate de la stat de cateva mii de euro pentru schimbarea (teoretica) a retelei electrice aferente.
  0
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.