Dacă nu pui, nu iese!

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După lipsa de măsură păguboasă de la sărbătorirea victoriei Simonei Halep, primarul general al Capitalei şi-a făcut capital politic prin fronda din propriul partid.

Chiar dacă acum grupul său nu a ieşit câştigător, este un scor bun de etapă, iar o posibilă ieşire din joc a preşedintelui Dragnea va aduce acest plan doi politic al partidului cu bucheţelul de trandafiri pe locul principal. Apropo de bucheţele, de data aceasta Capitala nu a primit numai noi straturi de panseluţe, ci o uimitoare fântână. Rod al arhitecţilor din vremea lui Ceauşescu, elegantă şi îndrăzneaţă în condiţiile de atunci – fiind unul dintre cele mai lungi sisteme din lume, pe aproape un kilometru şi jumătate! – nu a fost „reparată”, cum a fost taxată lucrarea, ci… tehnologizată, oferind privirilor privelişti comparabile doar cu acelea ale Barcelonei, Vegasului ori Dubaiului. O arhitectură a apei care urcă şi coboară, dezvelind flăcări, o hologramă, sunt ceva ce nu-mi închipuiam să văd vreodată şi la noi. Iar la costul acestor lucrări, minunea oferită privirilor este foarte ieftină. Sigur, au fost oameni simpli care nu au ascultat concertul inaugural, au protestat împotriva neîngrijirii străzilor, a proastei circulaţii, a investiţiilor proaste ori insuficiente în spitale sau şcoli – Sănătatea şi Educaţia fiind lucrurile de început cânt te apuci să cheltuieşti – alţii au vorbit chiar despre un fel de megalomanie, ca la Casa Poporului, clădită pe ghiorăiturile de foame ale naţiei, „asta ne trebuia?!” Însă de astfel de lucruri neaşteptate avem mare nevoie! Capitala va fi de la anul Capitala Uniunii Europene, iar turiştii care vin la noi vor să aibă şi ce fotografia şi unde să se sărute, imaginile uimitoare vor vorbi mai mult decât paginile publicitare ale Guvernului prin presa străină. Primarul general al Capitalei, în caz că nu va mai purcede la gafe noi, are şanse cinstite, nu pe promisiuni, şi la viitoarele alegeri de primari, căci s-o fi dus vremea găleţilor de partid cu pomeni electorale.  Şi, cine ştie, şi preşedintele Băsescu a început „doar” ca primar general…

Tot aşa, se observă cu ochiul liber şantierele care s-au deschis în multe locuri şi în Galaţi. Se pare că vom avea şi noi un Centru adevărat. Să vedem cât de „artezian” va fi la inaugurare, dar desenele sunt faine. Ca şi cele ale viitorului Muzeu de Artă, la care s-a excavat deja prima cupă de pământ. O clădire emblematică, uimitoare, în felul său, ca şi artezienele Bucureştiului. Fără puţină nebunie, cheltuială şi sacrificii, rămânem la cort şi privim cum nu opresc la noi vapoarele!

Citit 1440 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2018 17:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.