La puţini ani, Galaţi, în starea de acum!

Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

E ziua ta, Galaţi! Aşa s-a decis cam cu un sfert de secol în urmă, să fie o sărbătoare în care e dificil să ieşim pentru a ne bucura împreună, din plin, de ea. Ori ger, ori ploaie rece, lapoviţă… Cel puţin una dintre asociaţiile societăţii civile, oameni care înţeleg ce înseamnă comunitatea, se dedică ei, încearcă să-I dea forţă, tot militează pentru mutarea într-un anotimp mai prietenos, ca de exemplu Ziua Dunării. La puţini ani, Galaţi, până se va ajunge la asta!

Îţi doresc, Galaţi, să ieşi din casă la sărbătoarea ta fără să-ţi dispară cheful după doar câţiva metri, fără să te apuce indignarea de la lucruri, de altfel, de un banal firesc. În Micro 21, au fost nopţi la rând de beznă, între timp s-au mai aprins câteva becuri, cam la un stâlp din patru-cinci, dar tot e un chin să nu dai prin gropi. Pe bulevardul Galaţi, la ieşirea spre podul peste Siret, flutură falnic trei imense steaguri: cel naţional, cel cu sigla oraşului şi cel al Uniunii Europene. Este frumos ambalajul, dar înăuntru… Tot în cartierul menţionat, la doar câteva sute de metri, pe prima străduţă paralelă au fost lucrări, iar în urmă au rămas şanţuri, gropi şi moloz abandonat în colţul unei parcări. Senzaţie de disconfort, nervi şi boscorodeală inerentă la adresa autorităţilor. Lucruri mărunte, care se pot rezolva uşor, cu 2-3 oameni, în câteva ore, dar… Îmi permit un sfat pentru cei din administraţie, ţineţi cont şi de lucrurile "mărunte", ele ţin de traiul zilnic al votantului gălăţean, astea îl dor cel mai tare, nu e păcat să-I fie alimentată adversitatea din nimica toată?

Aceeaşi senzaţie şi în timpul zilei, în zona Mazepa. Dai să cobori cu maşina de la parcul "Viva" spre "Ancora", apare indicatorul "drum înfundat". Fac stânga pe o străduţă şi din nou am în faţă imaginea de lucrări începute şi uitate, cu multe maşini parcate în gropile rămase. Ies în strada apropiată şi paralelă cu Brăilei, încerc să reiau "coborârea" şi din nou enervantul indicator "drum înfundat". Întreb şi aflu cu stupoare că pot să-mi văd de drum, pentru că sunt doar indicatoare uitate de la lucrările terminate de aproape o lună. Tot un lucru mărunt, atât de uşor de rezolvat cu minimum de responsabilitate!

La puţini ani, Galaţi, până la normalitatea normală! La mulţi ani, Galaţiule onest!

Citit 1773 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2018 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.