Măcar o investiţie guvernamentală, vă rog!

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Vacanţele sportivilor s-au cam încheiat, din nou la antrenamente. Pentru cei care locul competiţiilor înseamnă outdoor, acum este acea perioadă dificilă, cumplită în zilele de ger, în care pot lucra doar la acumulări fizice, de regulă pe terenuri acoperite cu zăpadă, uneori gheaţă. În primul rând este vorba despre cei de la fotbal, care ar dori să lucreze şi ceva specific, în condiţii de minimă decenţă, fără fesuri, fulare şi mănuşi. Măcar de două ori pe săptămână să intre într-o sală, dar e dificil de găsit loc. Cauzele sunt cât se poate de obiective, sunt foarte multe echipe de handbal, volei, căci trebuie să aibă şi juniorii unde să înveţe drumul spre marea performanţă. În Sala Sporturilor lucrează formaţiile de seniori, mai toate de prima ligă şi în plin sezon competiţional, iar cealaltă variantă, „Siderurgistul”, e ocupată de restul echipelor, inclusiv amintiţii juniori, aşa că e aproape imposibil să mai găseşti loc.

În acest context, revin la vechea şi mereu actuala problemă, a necesităţii unei săli polivalente noi, cu capacitate decentă a tribunelor, măcar 2.500 de locuri, instalaţie de climatizare, care acum nu există, în perspectiva zilelor toride. Una care să întrunească condiţiile exigente de găzduire ale meciurilor de Liga Campionilor la volei, ca exemplu. Pentru Timişoara, s-a anunţat pornirea unui astfel de proiect. La fel la Oradea, deloc surprinzător, dimpotrivă. O astfel de listă este destul de lungă, până şi Turda este prinsă în ea, acolo unde sportul de mare performanţă înseamnă doar echipa masculină de handbal. În toate cazurile, cu finanţare guvernamentală, prin Compania Naţională de Investiţii.

Galaţiul, cel cu şapte formaţii de prima ligă, adică pe locul patru într-un astfel de top al judeţelor, în continuare nu este pe hartă. Acelaşi Galaţi, care mai bine de un deceniu n-a avut sală de competiţii europene, de s-a plecat în exil pe la Brăila, Buzău şi Bucureşti. Care n-a existat pe hartă nici când s-a făcut lista pentru bazine olimpice de nataţie, dar Brăila şi Focşani, da!

De ce? Cred că fie din nepăsarea oamenilor politici gălăţeni, de toate „culorile”, fie din lipsa lor de valoare, fără capacitatea sau voinţa de a se impune şi de a ne impune nevoile la nivel guvernamental. Îi rog să mă contrazică prin fapte, în viitorul apropiat. Cu orice investiţie majoră, nu doar la infrastructură sportivă.

Citit 1201 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2019 17:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.