Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
2 comentarii

Vacanţele sportivilor s-au cam încheiat, din nou la antrenamente. Pentru cei care locul competiţiilor înseamnă outdoor, acum este acea perioadă dificilă, cumplită în zilele de ger, în care pot lucra doar la acumulări fizice, de regulă pe terenuri acoperite cu zăpadă, uneori gheaţă. În primul rând este vorba despre cei de la fotbal, care ar dori să lucreze şi ceva specific, în condiţii de minimă decenţă, fără fesuri, fulare şi mănuşi. Măcar de două ori pe săptămână să intre într-o sală, dar e dificil de găsit loc. Cauzele sunt cât se poate de obiective, sunt foarte multe echipe de handbal, volei, căci trebuie să aibă şi juniorii unde să înveţe drumul spre marea performanţă. În Sala Sporturilor lucrează formaţiile de seniori, mai toate de prima ligă şi în plin sezon competiţional, iar cealaltă variantă, „Siderurgistul”, e ocupată de restul echipelor, inclusiv amintiţii juniori, aşa că e aproape imposibil să mai găseşti loc.
În acest context, revin la vechea şi mereu actuala problemă, a necesităţii unei săli polivalente noi, cu capacitate decentă a tribunelor, măcar 2.500 de locuri, instalaţie de climatizare, care acum nu există, în perspectiva zilelor toride. Una care să întrunească condiţiile exigente de găzduire ale meciurilor de Liga Campionilor la volei, ca exemplu. Pentru Timişoara, s-a anunţat pornirea unui astfel de proiect. La fel la Oradea, deloc surprinzător, dimpotrivă. O astfel de listă este destul de lungă, până şi Turda este prinsă în ea, acolo unde sportul de mare performanţă înseamnă doar echipa masculină de handbal. În toate cazurile, cu finanţare guvernamentală, prin Compania Naţională de Investiţii.
Galaţiul, cel cu şapte formaţii de prima ligă, adică pe locul patru într-un astfel de top al judeţelor, în continuare nu este pe hartă. Acelaşi Galaţi, care mai bine de un deceniu n-a avut sală de competiţii europene, de s-a plecat în exil pe la Brăila, Buzău şi Bucureşti. Care n-a existat pe hartă nici când s-a făcut lista pentru bazine olimpice de nataţie, dar Brăila şi Focşani, da!
De ce? Cred că fie din nepăsarea oamenilor politici gălăţeni, de toate „culorile”, fie din lipsa lor de valoare, fără capacitatea sau voinţa de a se impune şi de a ne impune nevoile la nivel guvernamental. Îi rog să mă contrazică prin fapte, în viitorul apropiat. Cu orice investiţie majoră, nu doar la infrastructură sportivă.

Citit 583 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2019 17:35

2 comentarii

 • postat de ru-sul Vineri, 11 Ianuarie 2019 12:45 89.136.231.*** Link la comentariu
  1
  1

  Cu ocazia revelionului lipovean doresc la alde psd soarta porcului de ignat , sa guverneze cat bine ne doresc ei noua -adica deloc , multa sanatate -in pamant sa planteze flori . Sper sa dispara din peisaj la urmatoarele alegeri . Definitiv .

  Raportează
 • postat de nicolae Vineri, 11 Ianuarie 2019 12:00 90.95.24.*** Link la comentariu
  0
  2

  Constat cu mare bucurie ,d-le.Marian Capatana,ca sunteti pe deplin edificat in ceea ce priveste activitatea sportiva si cunoasteti problemele cu care se confrunta aceasta.Cu voia dv.imi permit sa scot in evidenta faptul ca,in afara de sporturile de echipa,unde orasul nostru se situeaza pe pozitii onorabile,unele discipline,asa numite individuale,cum ar fi atletismul,inotul si nu numai, se zbat,in ceea ce priveste conditiile de pregatire, cu inexistenta acestora Vin cu .un singur exemplu, probabil edificator: Sala de Atletism sta inchisa de vreo catva ani,pentru ca necesita reparatii serioase,iar cei care sunt abilitati sa demareze lucrarile,adica: Directia Judeteana pentru Tineret si Sport, Fundatia Sportului Galatean si Primaria nu misca un deget.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro