Ţineţi cucuveaua ascunsă încă două săptămâni!

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Iureş mare printre o mare parte dintre cei care se consideră suporteri ai Oțelului. A fost de ajuns ca echipa să facă doar un egal în deplasarea de la Darabani, pentru a prinde glas cucuveaua. Cântă în struna defetiștilor, având parte de cele mai performante stații de amplificare, se pricepe zdravăn şi la ciocănit în tastatură, specializându-se în răspândirea repertoriului şi în mediul online.

Se poate vorbi şi de oarece "realişti”"pe acest val pe care s-au urcat negativiştii, dar n-ar fi realism să ţinem cont şi de condiţiile groaznice în care s-a jucat? Pe o tarla pe care parcă tocmai se terminase dansul tuturor porcinelor din vreo cinci judeţe, diferenţa de valoare nu mai are cum să se simtă. Problema a fost şi de adaptare la arătură, aspect la care Oţelul a clacat. De s-ar fi antrenat toată săptămâna în condiţii apropiate, la stadionul din oraş arhicunoscut pentru terenul precar, oricum unul luxos prin comparaţie cu cel de la Darabani, oare am mai fi văzut acel stil inadecvat, cu pase scurte, combinativ, venit bănuiesc din inerţia obişnuinţei? Însă nu s-a trecut deloc pe acolo, spre deosebire de alte situații asemănătoare.

O posibilă explicație a curentului extrem de critic poate fi lipsa de vizualizare a meciului, clubul hotărând să ofere această facilitate doar membrilor socios. Principial, mi se pare o decizie foarte corectă, este normal ca acei care vin să susțină clubul la modul concret să aibă parte de ceva în plus față de cei care nu s-au implicat până la acest nivel. Discutabil ar fi doar momentul ales pentru punerea în aplicare, unul oarecum neinspirat. Asta a alimentat suplimentar valul de critici, într-o perioadă cu meciuri decisive și care ar fi fost de dorit să fie parcursă în cu totul altă atmosfera. În plus, cred că măcar o parte a publicului ar fi putut înțelege că și terenul jalnic a fost o cauza importantă a ratării victoriei.

Totodată, prea totul sună a capitulare, deși șanse la promovare mai sunt, chiar reale. Atitudinea echipei la Darabani mi-a plăcut, cred că poate câștiga la Buzău. Iar contracandidata are de jucat runda următoare la Liești. În acest sezon, Sporting a arătat calitate și caracter. Personal, am pariat des pe ei în tur, cu procentaj de câștig maxim, o voi face și acum. Cred că invocatele valize vor dispărea în fața motivației de a deveni eroi ai Galațiului. Mai sunt doar două etape de așteptat, e așa de greu de ținut cucuveaua ascunsă mai puțin de două săptămâni? Atunci Oțelul poate fi lider cu un punct avans, cel luat la Darabani! Pentru unii poate părea o utopie, sper că nu și pentru cei din interiorul Oțelului, unde am simțit ceva resemnare.

Citit 2541 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 12:20

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de MIHAIL
  Luni, 11 Martie 2019 21:27
  79.116.109.***
  DOMNULE CAPATANA,VA STIU SI VA APRECIEZ,fiind foarte pasionat de box mai fac comentarii,dar acum vreau doar sa va spun ca titlul ales articolului mi se pare cam sinistru,stiind ce semnificatie are in popor pasarea amintita...AVAND SI O SITUATIE DE VIATA FOARTE NEPLACUTA,COPILUL MEU SCUMP FIIND ACCIDENTAT GRAV,ma trec fiorii la proprriu ...DE ASEMENI ,este bine ca articolele cu teme morbide pu blicate destul de des sa lase elocul celor menite sa mentina optimismul oamenilor,si asa toti avem necazurile noastre!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!REPET SUNTETI UN ZIARIST TALENTAT,PASIONAT DE MESERIE SI SPORT,MA SCUZATI PENTRU ACEASTA INTRERVENTIE!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADYtza
  Luni, 11 Martie 2019 12:16
  86.124.202.***
  Zicala cu "la bine si la greu " nu prea mai tine la noi. Rezultatele sunt cele care conteaza. Daca echipa merge bine ,vin si oamenii la stadion. Si cand era in liga 1 era la fel. Cum a fost parcursul ascendent ,au fost din ce in ce mai multi si la stadion ,explodand chiar la meciul cu Timisoara cand s-a luat campionatul. A venit perioada descendenta si la fel si publicul spectator.Deci REZULTATELE aduc si public si fani (platitori). Crud ,dar adevarat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de rodax
  Luni, 11 Martie 2019 08:59
  193.231.148.***
  otelul face si el ce poate.important este daca gloria buzau poate sa faca mai mult.si pana acum a facut mai mult.sigur,nu e totul pierdut,dar acum victoria la buzau devine obligatorie daca vrem sa ne mai gandim la promovare.din pacate ipotetica victorie trebuie coroborata si cu alte poticneli ale gloriei,eventual la miroslava,in conditiile in care otelul ar avea un parcurs fara greseala pana la final.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mario
  Luni, 11 Martie 2019 07:44
  82.78.254.***
  Si daca juca Steaua cu Darabani si era scorul final 1-1 tot din cauza terenului oare?
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.