Ţineţi cucuveaua ascunsă încă două săptămâni!

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Iureş mare printre o mare parte dintre cei care se consideră suporteri ai Oțelului. A fost de ajuns ca echipa să facă doar un egal în deplasarea de la Darabani, pentru a prinde glas cucuveaua. Cântă în struna defetiștilor, având parte de cele mai performante stații de amplificare, se pricepe zdravăn şi la ciocănit în tastatură, specializându-se în răspândirea repertoriului şi în mediul online.

Se poate vorbi şi de oarece "realişti”"pe acest val pe care s-au urcat negativiştii, dar n-ar fi realism să ţinem cont şi de condiţiile groaznice în care s-a jucat? Pe o tarla pe care parcă tocmai se terminase dansul tuturor porcinelor din vreo cinci judeţe, diferenţa de valoare nu mai are cum să se simtă. Problema a fost şi de adaptare la arătură, aspect la care Oţelul a clacat. De s-ar fi antrenat toată săptămâna în condiţii apropiate, la stadionul din oraş arhicunoscut pentru terenul precar, oricum unul luxos prin comparaţie cu cel de la Darabani, oare am mai fi văzut acel stil inadecvat, cu pase scurte, combinativ, venit bănuiesc din inerţia obişnuinţei? Însă nu s-a trecut deloc pe acolo, spre deosebire de alte situații asemănătoare.

O posibilă explicație a curentului extrem de critic poate fi lipsa de vizualizare a meciului, clubul hotărând să ofere această facilitate doar membrilor socios. Principial, mi se pare o decizie foarte corectă, este normal ca acei care vin să susțină clubul la modul concret să aibă parte de ceva în plus față de cei care nu s-au implicat până la acest nivel. Discutabil ar fi doar momentul ales pentru punerea în aplicare, unul oarecum neinspirat. Asta a alimentat suplimentar valul de critici, într-o perioadă cu meciuri decisive și care ar fi fost de dorit să fie parcursă în cu totul altă atmosfera. În plus, cred că măcar o parte a publicului ar fi putut înțelege că și terenul jalnic a fost o cauza importantă a ratării victoriei.

Totodată, prea totul sună a capitulare, deși șanse la promovare mai sunt, chiar reale. Atitudinea echipei la Darabani mi-a plăcut, cred că poate câștiga la Buzău. Iar contracandidata are de jucat runda următoare la Liești. În acest sezon, Sporting a arătat calitate și caracter. Personal, am pariat des pe ei în tur, cu procentaj de câștig maxim, o voi face și acum. Cred că invocatele valize vor dispărea în fața motivației de a deveni eroi ai Galațiului. Mai sunt doar două etape de așteptat, e așa de greu de ținut cucuveaua ascunsă mai puțin de două săptămâni? Atunci Oțelul poate fi lider cu un punct avans, cel luat la Darabani! Pentru unii poate părea o utopie, sper că nu și pentru cei din interiorul Oțelului, unde am simțit ceva resemnare.

Citit 2946 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 12:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.