Românilor nu le (mai) plac hoții

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
4 comentarii

La ora la care scriu, procesul de vot este încă în desfășurare, nu se cunosc încă datele finale ale prezenței la vot. Se știe însă că au votat suficient de mulți români la referendumul pe Justiție pentru ca rezultatele acestuia să fie validate. Evident, nu se știe încă opțiunea românilor care au votat la referendum, dar îmi este greu să cred că oamenii au stat la coadă, atât în țară, cât mai ales peste hotare, pentru a valida acele acțiuni care protejează hoția, corupția și fărădelegea. În ceea ce privește Galațiul, veștile au fost și bune, și mai puțin bune. Gălățenii au ieșit la vot în număr sensibil mai mare decât la alegerile anterioare, dar, cel puțin până acum, în jurul orei 18,00, datele ne situează printre codașii din țară. Vestea bună este că ne apropiem și noi, ca județ, de pragul validării referendumului, în municipiul Galați și alte 13 localități acesta fiind deja atins, cu câteva minute înainte de ora 18,00.

La nivel de țară, s-a votat cu mai mult entuziasm decât de obicei. Evident, nici scandalurile mai mici sau mai mari nu au lipsit, au circulat inclusiv filmulețe cu bani oferiți drept mită electorală, în unele secții buletinele de vot aveau ștampila de control pe prima, nu pe ultima pagină, cum spune legea, în alte locuri erau mai puține ștampile decât cabine de vot disponibile.

Cea mai mare bătaie de joc a fost cea referitoare la românii aflați în străinătate, fie că sunt stabiliți acolo sau erau în vacanță, ori în călătorii de afaceri. La Londra, la Roma, la Bruxelles, la Stuttgart, la Valencia, precum și la Lisabona, ca să dăm numai câteva exemple, românii au fost obligați să stea la cozi ore întregi, iar la ora închiderii ediției noastre încă nu reușiseră toți să voteze. Între timp, Ministerul Afacerilor Externe dădea asigurări că procesul de votare decurge normal şi că se fac toate eforturile ca românii să poată vota. Evident, realitatea de la faţa locului contrazicea declaraţiile oficiale. Se pare însă că mobilizarea fără precedent a românilor pentru a ieşi la vot, atât în ţară, cât şi în străinătate, a dat peste cap unele calcule făcute în ceea ce priveşte comportamentul votanţilor. De unde se vede că, în ciuda unei apatii relative a majorităţii faţă de tentativele de subjugare a Justiţiei, românilor, totuşi, nu le plac hoţii. Cât de mult le displac, rămâne de văzut la numărătoarea finală a voturilor.

Citit 1379 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2019 19:10

4 comentarii

 • postat de Iancu Jianul Marți, 28 Mai 2019 09:46 188.24.205.*** Link la comentariu
  0
  1

  Totul este un joc mafiot! USR de fapt trebuia sa castige detasat... la ora 19.00 aveau 22.9% iar a2a zi 15%!??? Au luat d ela ei si-au adaugat la psd , resturi si pnl... numai sa ramana la putere din vechea gasca pnl, pdl, psd, udmr si figurile noi.
  Eu as face o lege: toti care au fost votati la partidul X nu pot parasi partidul ca independent, sau altul!
  Cei ca sunt acauzati de fapt de coruptie nu mai au ce cauta in parlament PE VIATA! Banii confiscate la ei si durele lor si prieteni... se poate afla usor!

  Au asteptat hiene sa vada, daca ar castica asta cu dintii stricati, apoi l-au casapit! Justitia e doar o afacere de clan sau caz... ca si tot statul roman! Dusmanul propriului cetatean!

  Raportează
 • postat de Analist politic Luni, 27 Mai 2019 22:46 89.137.138.*** Link la comentariu
  0
  1

  Daca salariile cetatanilor de rand nu cresc si nu este putere de cumparare la urmatoarele alegeri cu siguranta nu va mai castiga PNL !

  Raportează
 • postat de dani Luni, 27 Mai 2019 11:57 82.41.27.*** Link la comentariu
  1
  7

  Florine majoritatea diasporei a votat USR, daca procentul diferenta este doar 2% la ce s-a votat in tara, votul diasporei va intoarce clar clasamentul

  Raportează
 • postat de florin Luni, 27 Mai 2019 09:10 109.166.134.*** Link la comentariu
  0
  13

  ''Românilor nu le (mai) plac hoții''!Din pacate d-lor ziaristi avem noi ca natie memoria scurta!Daca votul dat USR-ului este un vot normal si putem spune ca aceasta alianta nu a fost erodata de guvernare si reprezinta schimbarea pe care o vad acum tinerii puteti dumneavoastra sa spuneti si sa afirmati ca votul dat PNL-ului a fost dat oamenilor cinstiti??Imi puteti spune va rog de cite ori in cei 30 de ani de dupa REVOLUTIe ,PNL-ul s-a vrut schimbarea????De cite ori in aceasta istorie recenta Orban,Blaga,Dobre,Toader,Traila,Preda,Saftoiu,Predoiu etc au reprezentat schimbarea?????Doar trecerea timpului a facut ca acesti oameni sa devina CINSTITI SI CURATI??????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.