Românilor nu le (mai) plac hoții

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

La ora la care scriu, procesul de vot este încă în desfășurare, nu se cunosc încă datele finale ale prezenței la vot. Se știe însă că au votat suficient de mulți români la referendumul pe Justiție pentru ca rezultatele acestuia să fie validate. Evident, nu se știe încă opțiunea românilor care au votat la referendum, dar îmi este greu să cred că oamenii au stat la coadă, atât în țară, cât mai ales peste hotare, pentru a valida acele acțiuni care protejează hoția, corupția și fărădelegea. În ceea ce privește Galațiul, veștile au fost și bune, și mai puțin bune. Gălățenii au ieșit la vot în număr sensibil mai mare decât la alegerile anterioare, dar, cel puțin până acum, în jurul orei 18,00, datele ne situează printre codașii din țară. Vestea bună este că ne apropiem și noi, ca județ, de pragul validării referendumului, în municipiul Galați și alte 13 localități acesta fiind deja atins, cu câteva minute înainte de ora 18,00.

La nivel de țară, s-a votat cu mai mult entuziasm decât de obicei. Evident, nici scandalurile mai mici sau mai mari nu au lipsit, au circulat inclusiv filmulețe cu bani oferiți drept mită electorală, în unele secții buletinele de vot aveau ștampila de control pe prima, nu pe ultima pagină, cum spune legea, în alte locuri erau mai puține ștampile decât cabine de vot disponibile.

Cea mai mare bătaie de joc a fost cea referitoare la românii aflați în străinătate, fie că sunt stabiliți acolo sau erau în vacanță, ori în călătorii de afaceri. La Londra, la Roma, la Bruxelles, la Stuttgart, la Valencia, precum și la Lisabona, ca să dăm numai câteva exemple, românii au fost obligați să stea la cozi ore întregi, iar la ora închiderii ediției noastre încă nu reușiseră toți să voteze. Între timp, Ministerul Afacerilor Externe dădea asigurări că procesul de votare decurge normal şi că se fac toate eforturile ca românii să poată vota. Evident, realitatea de la faţa locului contrazicea declaraţiile oficiale. Se pare însă că mobilizarea fără precedent a românilor pentru a ieşi la vot, atât în ţară, cât şi în străinătate, a dat peste cap unele calcule făcute în ceea ce priveşte comportamentul votanţilor. De unde se vede că, în ciuda unei apatii relative a majorităţii faţă de tentativele de subjugare a Justiţiei, românilor, totuşi, nu le plac hoţii. Cât de mult le displac, rămâne de văzut la numărătoarea finală a voturilor.

Citit 1808 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2019 19:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.