”Mami, nu vreau să plec!”

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

E uşor să judec nefiind eu în cauză... Mi-a plăcut vehemenţa cu care fostul preşedinte Băsescu a atacat modul în care o procuroare s-a comportat cu micuţa Sorina. Dar nu puteam să nu-mi amintesc de episodul în care chiar fostul preşedinte l-a pocnit, cu arta de a nu lăsa semne, pe un puşti, fie el şi obraznic. Şi încă în public! Sigur, la alte cazuri, autorităţile rămân surde şi oarbe, dar o copilă nevinovată impresionează, plângi ca la "Singur pe lume"! De la premierul Dăncilă, care trimitea un mesaj Ambasadei SUA, la ANPIS sau ANPDCA, toţi s-au exprimat. De altfel, astfel de luări de atitudine din ciclul "aşa se face" dau bine  electoral… În acelaşi timp, se liniştesc spiritele: la Baia de Aramă, de unde mascaţii (de faţă fiind procuroarea, care a intrat în casa asistentei maternale cu mandat de percheziţie, căutând nu droguri, ci o fetiţă de opt ani) au smuls fetiţa, oamenii au ieşit în stradă. Procuratura Generală a României a cerut Parchetului să facă verificări. Chiar şi molâul Avocat al Poporului, acuzat până acum de lipsă de reacţie, "s-a sesizat din oficiu"!

Paradoxal, poate fi mai bun viitorul fetiţei într-o familie de americani (doi foşti români), probabil bogaţi, din moment ce reuşesc să se descurce şi în justiţia noastră şi să adopte. Ei susţin că fetiţa a fost internată repetat pentru malnutriţie şi că asistenta a profitat de naivitatea copilului ca să o sperie de adoptatori. Americanii au făcut, ca şi Protecţia Copilului, plângeri penale împotriva asistentei. "Adevărul e rareori pur şi niciodată simplu", scria Wilde… După ce a crescut-o cinci ani, asistenta chiar a vrut să o adopte pe Sorina. Direcţia pentru Protecţia Copilului a refuzat, invocând - pe drept, pe nedrept? - incapacitatea financiară de a întreţine copila. În imaginile publicate după incident, fetiţa apărea fericită lângă asistentă.

Însă, dincolo de sentimente fireşti, ce e mai bine pentru viitorul copilului? La marele Solomon venind două femei care pretindeau fiecare în parte că este mama unui copil, regele a hotărât să împartă copilul în două părţi egale. Cu sabia! Stratagemă care a reuşit şi regele a decretat că tocmai femeia care a renunţat la copil este mama cea adevărată, căci a preferat să-l ştie întreg, fie şi dat alteia. Dilema dacă să supravieţuieşti iubit în mizeria din ţara ta sau să o duci bine ori excelent iubit în SUA merită înjurătura lui Eminescu, moştenită de la tatăl său căminarul: "Tu-i neamul nevoii!".

Citit 1904 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 16:44

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de il vad prin mazepa.....
  Marți, 25 Iunie 2019 17:30
  92.114.82.***
  frumos articol..... sa ne traiesti d-le cilinca si sa ne incinti cu "de-astea"...
  1
  1
  Raportează
 • postat de ariciul
  Marți, 25 Iunie 2019 08:59
  92.114.82.***
  Ai Dreptate Nene.Basescu lo nenoroicit pe ala din filmuletul lui Dinu psatriciu,lo injurat ,batut schingiuit io dat scu sutul in cur,si no patit nimica.La Fimuletul ala bine facut dealtfel ,multi prosti au pius botul ,chiar daca Istratescu a recunoscut ca nu a fost lovit ci doar usor impins , si ca vrea sa uite de acest episod acuma fiind model in Italea.Deci CAAATZZZZ Puscariilor nu mai invartiti o minciuna de 15-20 de ani deacuma.
  10
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.