”Mami, nu vreau să plec!”

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

E uşor să judec nefiind eu în cauză... Mi-a plăcut vehemenţa cu care fostul preşedinte Băsescu a atacat modul în care o procuroare s-a comportat cu micuţa Sorina. Dar nu puteam să nu-mi amintesc de episodul în care chiar fostul preşedinte l-a pocnit, cu arta de a nu lăsa semne, pe un puşti, fie el şi obraznic. Şi încă în public! Sigur, la alte cazuri, autorităţile rămân surde şi oarbe, dar o copilă nevinovată impresionează, plângi ca la "Singur pe lume"! De la premierul Dăncilă, care trimitea un mesaj Ambasadei SUA, la ANPIS sau ANPDCA, toţi s-au exprimat. De altfel, astfel de luări de atitudine din ciclul "aşa se face" dau bine  electoral… În acelaşi timp, se liniştesc spiritele: la Baia de Aramă, de unde mascaţii (de faţă fiind procuroarea, care a intrat în casa asistentei maternale cu mandat de percheziţie, căutând nu droguri, ci o fetiţă de opt ani) au smuls fetiţa, oamenii au ieşit în stradă. Procuratura Generală a României a cerut Parchetului să facă verificări. Chiar şi molâul Avocat al Poporului, acuzat până acum de lipsă de reacţie, "s-a sesizat din oficiu"!

Paradoxal, poate fi mai bun viitorul fetiţei într-o familie de americani (doi foşti români), probabil bogaţi, din moment ce reuşesc să se descurce şi în justiţia noastră şi să adopte. Ei susţin că fetiţa a fost internată repetat pentru malnutriţie şi că asistenta a profitat de naivitatea copilului ca să o sperie de adoptatori. Americanii au făcut, ca şi Protecţia Copilului, plângeri penale împotriva asistentei. "Adevărul e rareori pur şi niciodată simplu", scria Wilde… După ce a crescut-o cinci ani, asistenta chiar a vrut să o adopte pe Sorina. Direcţia pentru Protecţia Copilului a refuzat, invocând - pe drept, pe nedrept? - incapacitatea financiară de a întreţine copila. În imaginile publicate după incident, fetiţa apărea fericită lângă asistentă.

Însă, dincolo de sentimente fireşti, ce e mai bine pentru viitorul copilului? La marele Solomon venind două femei care pretindeau fiecare în parte că este mama unui copil, regele a hotărât să împartă copilul în două părţi egale. Cu sabia! Stratagemă care a reuşit şi regele a decretat că tocmai femeia care a renunţat la copil este mama cea adevărată, căci a preferat să-l ştie întreg, fie şi dat alteia. Dilema dacă să supravieţuieşti iubit în mizeria din ţara ta sau să o duci bine ori excelent iubit în SUA merită înjurătura lui Eminescu, moştenită de la tatăl său căminarul: "Tu-i neamul nevoii!".

Citit 2107 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 16:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.