O soartă mov

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am fost atacaţi energetic tot timpul. O influenţă venită nuş` de unde, trimisă de puteri horoscopice nemaivăzute, ne-a atacat exact unde ne durea mai mult şi unde uitasem să ne oblojim singuri.

În fiecare seară ne clănţănesc dinţii în gură, la televizor, să aflăm cât mai repede şi negreşit cine a mai degerat în România, fără să ne treacă prin cap că am putea fi următorii şi că istoria asta cu gerul este un fel de... lucrătură mov.

Dacă nu e frig, atunci e zăpadă, dacă nici asta nu e, atunci plouă şi sunt inundaţii. Cineva trebuie să fie de vină! Eu zic că e lumina mov...

Şi nu doar zona meteo e manipulată mişeleşte. Şomajul, salariile rebegite, bugetarii tremurânzi înaintea ţevii de flintă guvernamentale, falimentele,  lipsa de reacţie a autorităţilor în orice fel de situaţie complicată, programele sociale cu final burghez - toate astea sunt la rândul lor produsul unei forţe malefice împotriva căreia nu avem cum să reacţionăm şi trebuie să pierdem. E scris!

Legenda forţei mov nu-i de acum, n-a fost inventată ca să putem da vina pe un agarici otevist bănuit c-ar avea puterile necesare să-l schimbe chiar pe Obama cu Todor Jivkov dacă se încordează niţel.

Nici pentru ca politicianul pierzător Geoană să justifice de ce a ţopăit precum un hopa-mitică matol după ce a visat că a câştigat permisul de conducere a României.

Puterea mov e de pe vremea când tocmai ieşisem din bezna comunistă. Cum s-a petrecut asta, o lumină mov ne-a izbit în-numele-tatălui şi imediat au venit minerii, am ratat intrările în UE şi NATO la momentul potrivit, ce mai... doar necazuri naţionale.

Apoi am avut guverne care ne-au spus că sunt de dreapta. Am crezut că salvarea de blestemul mov a venit, pentru ca apoi să ne dăm seama că aceştia nu s-au priceput nici măcar să fure ca lumea.

A urmat o lungă tristeţe social-democrată în care binele şi răul au devenit noţiuni relative şi din care credeam că e imposibil de ieşit.

Dacă îmi amintesc, bine ne-au bântuit şi molime închipuite, dar groaznice: gripe de păsări, de porci. Împotriva ăstora am încercat să luptăm cu apă plată mov în vermorele şi tot ca dracu` a ieşit.

Nişte băieţi deştepţi au câştigat o căruţă de bani, în vreme ce restul băieţilor s-au uitat şocaţi la televizor fără să-şi explice de unde vine răul.

Tirul necazurilor a continuat şi astfel Băsescu a reuşit să câştige mai multe mandate, deşi erau dovezi filmate că bumbăcise un vlăstar al patriei la un miting electoral.

Pentru toate astea am încercat să găsim explicaţii logice şi pertinente. Până mai ieri nu le-am găsit.

Totuşi, nu credeţi că e cineva, cu cravată mov, care şade tot timpul şi croşetează împotriva noastră? Altfel, nu văd cum  este posibil ca într-o istorie de 20 de ani de democraţie balcanică să dăm vina pe pokemoni pentru cretinism şi prostie?

Aşa ne-a fost scris, să avem o soartă mov...

Citit 780 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.