O bulă pentru preşedinte

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
2 comentarii

"Un preşedinte pentru liniştea noastră" - Doamne, fereşte! "Cheia e la tine" - De fapt, n-a fost, dar măcar ne-am amăgit să credem asta. "Arde-i pe corupţi!" - Vezi să nu! "Să trăiţi bine!" - Am fi vrut noi, dar nici asta n-a fost să fie. "România lucrului bine făcut: Lege. Nu hoţie. Fapte. Nu vorbărie" - Ei, aş, de unde? Acestea sunt sloganurile care, de-a lungul celor 30 de ani, i-au convins pe români să aleagă. Într-un fel sau altul. Sau răul cel mai mic.

La ora la care scriu rândurile astea, mi-e greu să (mai) cred într-o "Românie normală" şi cu atât mai puţin că vom fi, cel puţin cei din generaţia mea, "Fericiţi în România". Chit că primesc asigurări ferme cum că "Luptăm pentru fiecare român".

Se pare că nici românii nu vor să mai lupte pentru viitorul lor. Dacă ieri-seară, în a doua zi de vot peste hotare, fredonam prin casă "Ole-ola, mulţumim diaspora!", acum mă uit cu tristeţe şi văd că în România nici jumătate la sută dintre cei aşteptaţi la urne nu au votat. Poate vor mai veni, mai spre seară. Sau aşa îmi place să cred.

Dincolo de liniştea votului de azi, de prezenţa modestă, ca să nu spun, de-a dreptul dezamăgitoare, prezidenţialele din acest an au înregistrat o tristă premieră. Lipsa oricărei dezbateri reale între candidaţi. Fireşte, propagandă şi-au făcut. Dar fiecare candidat în "bula" lui de pe Facebook sau din viaţa reală, acolo unde fiecare e "cel bun, cel drept, cel mare, cel viteaz", ca să citez din lozincile altor vremuri. Nu a existat o confruntare electorală nici măcar de formă la televizor. Singura emisiune care a încercat să-i adune pe primii şase candidaţi pentru a-i supune unui tir de întrebări a eşuat trist. Au venit doar trei candidaţi, din care doar unul ar avea şanse să ajungă pe podiumul electoral.

"Pe cine interesează alegerile astea? Se ştie clar cine va câştiga. Acum e doar bătălia pentru cel care va fi pe locul al doilea", mi s-a spus tranşant. Poate că da, aşa este, sunt alegeri prezidenţiale cu învingător cunoscut. Şi nu există nici măcar miza unui referendum, ca la alegerile europarlamentare. Dar aveam speranţe mai mari. Dacă în diaspora românii au venit de la zeci de kilometri distanţă ca să voteze, mi-ar fi plăcut ca şi aici, în România, cei cu drept de vot să traverseze strada pentru a merge la urne. Se pare, însă, că e mai simplu să rămânem fiecare în bula lui. Şi să asigurăm, eventual, pentru următorii cinci ani, o bulă şi pentru preşedinte.

Citit 1112 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2019 22:36

2 comentarii

 • postat de A rad Luni, 11 Noiembrie 2019 14:18 5.13.200.*** Link la comentariu
  0
  1

  Doi tampiti cad intr-o prapastie . La marginea prapastiei ajunge un judecator care era calare pe cal , facea echitatie domnul . Sa ne salvati judecatorule , va dam , va stimam.......bla bla ... scoateti-ne din prapastie va rugam......La care judecatorul .... da m-am prins , voi vreti sa-mi furati calul .

  Raportează
 • postat de HAHAHA Luni, 11 Noiembrie 2019 09:58 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  8

  Si da-i, si lupta, si da-i, pana la unu' !! Si la 1.30 mergem la masa !!!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro