Cum să(-ți) faci un bine de sărbători

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Vine Crăciunul, trece Crăciunul, durerile și nevoile rămân tot acolo, copiii orfani sau nevoiași au nevoie de ajutor și în restul anului, la fel şi animalele fără stăpân. Nu scrie nicăieri că trebuie să fiți caritabili conform calendarului.

Dacă nu aveți bani de daruri, spuneți-le asta prietenilor și membrilor familiei, dăruiți-le, în loc, timpul vostru. Ajutați-i să rezolve una dintre multele îndatoriri pe care le-ar avea în pragul sărbătorii, duceți-vă să le plătiți o factură, faceți în locul lor un drum la curățătorie, cu niște haine sau, pur și simplu, oferiți-vă să ajutați la învârtit sarmale sau spart nuci pentru prăjituri. Dacă aveți bani, dar timpul nu vă permite să alergați prin oraș după cadouri, iar comandatul de pe net e inutil, fiindcă nu mai au pachetele timp să ajungă, amintiți-vă de o cauză la care prietenii voștri țin foarte mult și faceți o donație în numele lor. Vă spun eu, nimic nu îi va bucura mai mult, iar bucuria lor se va transforma într-o rază de lumină și pentru cei ajutați. Dacă vreţi să le veniţi în ajutor celor dragi, documentaţi-vă pentru ei: aflaţi unde mai pot găsi jucăria pe care cel mic şi-o doreşte sau mănuşile pentru soţ/soţie, dacă sunt variante mai bune de cadou pentru vreun sărbătorit pe care îl aveţi în comun sau verificaţi detaliile privind cumpărăturile de ultim moment necesare pentru o petrecere la care mergeţi împreună.

Nu vă autoînvinovăţiţi pentru lucruri pe care nu le puteaţi controla: dacă nu a venit curierul cu cadoul, printaţi o fotografie a obiectului, puneţi un mesaj haios alături şi ambalaţi totul frumos. Dacă destinatarul vă iubeşte, va râde împreună cu voi. Iar dacă îl interesează mai mult cadoul decât starea voastră de spirit, ei bine, poate acum era momentul să aflaţi asta.

Dacă sunteţi părinţi şi trebuie să alegeţi între o jucărie scumpă pentru copil sau să îl duceţi, cu riscul aglomeraţiei şi a "pierderii" timpului, la un film sau spectacol pe care şi-l doreşte să îl vadă, ori pur şi simplu la săniuş sau la plimbare cu bicicleta, nu ezitaţi. Cadoul scump va fi abandonat într-un colţ după cel mult o lună, dar amintirea timpului petrecut efectiv cu părinţii va fi o nestemată în cutia cu emoţii la care fiecare dintre noi ne întoarcem, mai ales atunci când ne este greu. Faceţi-vă un bine şi fiţi relaxaţi de sărbători. Dăruiţi, cât puteţi, din suflet şi, dacă nu puteţi acum, amintiţi-vă, nu e sfârşitul lumii.

Citit 1504 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 17:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.