Leii şi oile şi ouăle lui Dorel

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Scandalul plăţilor „nelegale” de la Balul cu Centenar” apare ca un fel de  produs „doi într-unul” – o parte dintre cheltuieli fiind suportate de Ministerul Culturii, pentru bal (plus haleală!) iar Primăria plătind pentru Festivalul internaţional „Mărul de Aur” – două evenimente simultane şi în acelaşi loc, adică, „aceeaşi Mărie cu altă pălărie”!

Dacă măcar meşterului  Manole i se ruinau numai noaptea zidurile îmbrăcate în schelărie, o performanţă realizată de un Dorel sau de mai mulţi, „specialişti” în irosit, pierdut, cheltuit sau furat din finanţe, băieţi din Primăria Galaţi, care n-au fost în stare nici măcar să acopere urmele pe care Curtea de Conturi  afirmă, cel puţin deocamdată, că le-au lăsat cei care ne-au făcut să pierdem o sută de mii de lei! 

Sunt tare curios dacă se va găsi acum şi vinovaţi sau un acar Păun, numai bun de tras careva la răspundere. L-am întrebat cândva pe ministrul Transporturilor Traian Băsescu dacă a avut răspundere mai mare în calitatea sa de comandant de vapor, sau în cea de ministru, iar răspunsul, prompt, a sunau cam aşa: comandantul sau şoferul de tir răspunde cu portofoliul pentru marfa transportată şi pentru viaţa pasagerilor, pe când, în cazul miniştrilor, „răspunderea se împarte!” Adică, „turcu´ plăteşte” – dar turcul suntem tot noi! Cu portofoliu, îţi păstrezi portofelul, ba îţi mai şi intră „foloase necuvenite”, dar acceptate…

Demnă de cartea recordurilor, spun cei care au cercetat cazul, este că montarea, respectiv demontarea unei schelării metalice pentru Festival s-a petrecut… înainte de evenimentul cu pricina! Am avut ocazia, acum câţiva ani, să prind o scenă hilară, dar de tot plânsul, când un primar făcea apel la consilieri ca „măcar acum” să fie atenţi la ce votează, fiind vorba despre o investiţie importantă. O majoritate sau o alianţă majoritară care face votul  prea comod pentru majoritari slăbeşte şi opoziţia, care renunţă, din lehamite, la luptă, sau unii consilieri pot fi bănuiţi că ar putea face înţelegeri, dincolo de culorile politice, între lei (cei cu blană, nu ăia foşnitori) şi între oi. Şi merităm astfel de pierderi, dacă nu mergem cumsecade la vot şi dacă nu încercăm, nici după jumătate de secol de aşa –zis comunism, să nu mai punem „toate ouăle în acelaşi coş”. Am admirat şi eu poza cu protagoniştii Centenarioţi şi am recunoscut, de la mare distanţă, în fund de tot, pe… Mihai Viteazul, Carol I şi Cuza. Probabil că politicul va căuta să îi ancheteze pe ei.

Citit 1489 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2020 18:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.