Autoizolarea naște monștri

Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Din păcate, acum o săptămână, am tras lozul necâștigător. Am plecat în vacanță în sudul Italiei, care ne-a adus bonus 14 zile de izolare.  Era o deplasare planificată încă din toamna trecută, într-o zonă foarte frumoasă şi care, speram, urma să ne acorde o binevenită relaxare la început de primăvară. Vacanța a fost însă doar de două zile, pentru că, încă din prima noaptea, am căutat variante de zbor spre casă. Am ținut "cu dinții" de concediul nostru, spunându-ne că "fie ce-o fi", noi plecăm, dar, astăzi, "ce-o fi" a devenit aproape insuportabil.

Oameni buni, autoizolarea la domiciliu nu este vacanță! Din păcate, vine la pachet cu o presiune psihologică mare, sau cel puțin așa am resimțit-o eu. Știu, niciodată nu ai timp să faci toate lucrurile pe care ti le-ai dori să le faci, și, de pe margine, să fii închis în casă cu timp la dispoziţie pare ceva ideal. Doar bunicii noștri au fost în război, nu? Și noi nu rezistăm 14 zile pe canapea? Uite că nu! Mintea mea, plimbată prin seriale TV, teancuri de cărți, activități casnice, aproape că își dorește să încalce legea. Măcar atunci aș avea parte de adrenalină. Evident, nu fac asta, fiindcă sunt un cetăţean responsabil, dar, dacă eu aşa simt, întrebarea este, cum se descurcă alţii?

Mă tot gândesc la îndemnul de a sta acasă și mă întreb până când va trebui să stăm acasă. Niciunde nu ni se spune clar, iar, în cele din urmă, mi-e teamă că oamenii vor obosi să aștepte un răspuns. Vor depăși și frica de moarte și vor lua cu asalt străzile, parcurile și zonele verzi, pentru că izolarea lichidează orice formă de spontaneitate și te transformă în omul-canapea, total golit de interes și de dorință. Și când toți oamenii-canapea vor ieși în stradă, ei bine, abia atunci se va desfășura adevărata apocalipsă. Oamenii au nevoi sociale, de apartenență, nimeni nu poate rezista la nesfârșit izolat, și până la urmă, cu virus sau fără virus, vor continua să trăiască aşa cum o făceau înainte, sătui de frica perpetuă a animalului fugărit și pus pe lista rușinii. Am auzit că mulți ascund, încă de acum, un posibil contact cu virusul ucigaș, umblând nestingheriți pe străzi. E foarte rău, dar, după atâtea zile de stat în casă, deşi cetăţeneşte nu sunt de acord cu ei, uman, mai că îi înţeleg. Autoizolarea naşte monştri. Chiar şi atunci când ţi-ai făcut-o cu mâna ta.

Citit 8585 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 23:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.