Autoizolarea naște monștri

Evaluaţi acest articol
(46 voturi)
3 comentarii

Din păcate, acum o săptămână, am tras lozul necâștigător. Am plecat în vacanță în sudul Italiei, care ne-a adus bonus 14 zile de izolare.  Era o deplasare planificată încă din toamna trecută, într-o zonă foarte frumoasă şi care, speram, urma să ne acorde o binevenită relaxare la început de primăvară. Vacanța a fost însă doar de două zile, pentru că, încă din prima noaptea, am căutat variante de zbor spre casă. Am ținut "cu dinții" de concediul nostru, spunându-ne că "fie ce-o fi", noi plecăm, dar, astăzi, "ce-o fi" a devenit aproape insuportabil.
Oameni buni, autoizolarea la domiciliu nu este vacanță! Din păcate, vine la pachet cu o presiune psihologică mare, sau cel puțin așa am resimțit-o eu. Știu, niciodată nu ai timp să faci toate lucrurile pe care ti le-ai dori să le faci, și, de pe margine, să fii închis în casă cu timp la dispoziţie pare ceva ideal. Doar bunicii noștri au fost în război, nu? Și noi nu rezistăm 14 zile pe canapea? Uite că nu! Mintea mea, plimbată prin seriale TV, teancuri de cărți, activități casnice, aproape că își dorește să încalce legea. Măcar atunci aș avea parte de adrenalină. Evident, nu fac asta, fiindcă sunt un cetăţean responsabil, dar, dacă eu aşa simt, întrebarea este, cum se descurcă alţii?
Mă tot gândesc la îndemnul de a sta acasă și mă întreb până când va trebui să stăm acasă. Niciunde nu ni se spune clar, iar, în cele din urmă, mi-e teamă că oamenii vor obosi să aștepte un răspuns. Vor depăși și frica de moarte și vor lua cu asalt străzile, parcurile și zonele verzi, pentru că izolarea lichidează orice formă de spontaneitate și te transformă în omul-canapea, total golit de interes și de dorință. Și când toți oamenii-canapea vor ieși în stradă, ei bine, abia atunci se va desfășura adevărata apocalipsă. Oamenii au nevoi sociale, de apartenență, nimeni nu poate rezista la nesfârșit izolat, și până la urmă, cu virus sau fără virus, vor continua să trăiască aşa cum o făceau înainte, sătui de frica perpetuă a animalului fugărit și pus pe lista rușinii. Am auzit că mulți ascund, încă de acum, un posibil contact cu virusul ucigaș, umblând nestingheriți pe străzi. E foarte rău, dar, după atâtea zile de stat în casă, deşi cetăţeneşte nu sunt de acord cu ei, uman, mai că îi înţeleg. Autoizolarea naşte monştri. Chiar şi atunci când ţi-ai făcut-o cu mâna ta.

Citit 7777 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 23:15

3 comentarii

 • postat de Instigare la monstruozitate Miercuri, 18 Martie 2020 16:30 77.111.247.*** Link la comentariu
  3
  15

  Sa intelegem de aici ca trebuie sa ne gandim si sa facem tot posibilul si sa gasim pretexte si scuze ca sa nu respectam masura (legala) de izolare si ca trebuie sa luam cu asalt spatiile publice pentru ca asa e ,,cool" si ,,trendy" si ,,hip" ?!

  Raportează
 • postat de MIHAIL Miercuri, 18 Martie 2020 12:22 5.13.213.*** Link la comentariu
  2
  18

  UN INTELEPT DE ODINIOARA,CAZUT ACUM IN DISGRATIE,spunea ca,,DACA NU STII,TREBUIE SA TE INVAT,DACA NU POTI,TREBUIE SA TE AJUT,DACA NU VREI,....TREBUIE SA TE OBLIG!!!SPECIALISTII CONSIDERA CA IZOLAREA SOCIALA,MENTINEREA DISTANTEI,REPREZINTA O FORMA FOARTE IMPORTANTA DE INCETINIRE A PROPAGARII VIRUSULUI PERFID SI ATAT DE PERICULOS!!!VEDEM cu ingrijorare ca multi indivizi(era sa scriu ....IMBECILI!!!,SCUZE!!!)SFIDEAZA cele mai elementare notiuni de prevenire a infectarii,fug din spital,stiu ca au boala si merg cu avionul,si alte astfel de lucruri cumplit de periculoase....IN aceasta situatie consider ca multi altii ca INTR-O SITUATIE DE URGENTA TREBUIE SA SE IA MASURI EXCEPTIONALE,CEI VINOVATIO SA FIE ASPRU PEDEPSITI CA SI NISTE INFRACTORI CU DISCERNAMANT CARE PREMEDITEAZA FAPTA UCIGASA!!!!NICIO LEGE ORICAT AR FI DE ASPRA nu este prea aspra intr-o astfel de situatie!!!IN ITALIA ,CEL CARE DIN VINA SA ESTE INFECTAT UN ALT SEMEN SI ACESTA MOARE ,PEDEAPSA PENTRU INCONSTIENTUL FAPTAS ESTE DE PANA LA 21 ANI INCHISOARE!!!!IN PRIVINTA AUTOIZOLARII,DACA ESTI CAT DE CAT INSTRUITsunt convins ca nu te poti plictisi,daca ai ,se intelege si strictul material necesar ....POTI CITI NESTINGHERIT,VIZIONA FILME SPECTACOLE MEMORABILE,POTI CALATORI VIRTUAL ,POTI SA TE OCUPI DE MULTE TREBURI GOSPODARESTI iar daca mai ai si o gradina a ta ,nici nu mai ai timp sa sinmti cat de repede trec zilele....SA STAI SI 1-2 LUNI IN IZOLARE SI TOT ESTE MAI BINE DECAT SA-TI RISTI VIATA TA SI PE ALTORA,VIATA CARE ESTE UN CADOU UNIC,O AI O SINGURA DATA!!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!RESPECTATI SFATURILE SPECIALISTILOR ,DRAGI CONCETATENI,NUMAI ASTFEL VOM PUTEA LIMITA NENOROCIRILE PRILEJUITE DE BLESTEMATUL VIRUS!!!!SA LUAM CA EXEMPLU CHINA,COREEA DE SUD,TARI CARE DEJA AU DEPASIT MOMENTUL CRITIC,SE POATE SPUNE!!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!

  Raportează
 • postat de Nordicul Miercuri, 18 Martie 2020 07:31 82.137.12.*** Link la comentariu
  5
  14

  Pentru cei aflati in autoizolare la domiciliu ,rugam politia locala sau nationala care fac verificarea prezentei la domiciliu , sa aiba o atitudine mai discreta in timpul verificarii ,eventual îmbrăcați în civil cu luarea măsurilor de protecție și o atitudine mai discretă față de vecini pentru a nu credea panica între aceștia sau a copiilor celor aflați în autoizolare .Multumesc

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.