Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
3 comentarii

Încă o dată se probează faptul că suntem ţara în care toţi, dar absolut toţi ne pricepem la fotbal şi la Educaţie. Într-un context în care lucrurile sunt şi aşa într-o permanentă schimbare, pentru că apar situaţii neprevăzute, oamenii de la Ministerul Educaţiei şi o mulţime de directori şi profesori din şcoli se chinuie să pună la punct modul în care se vor organiza anul acesta examenele naţionale, Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională. Îmi imaginez că trebuie să fie destul de greu, pentru că nimeni nu a mai organizat examene în condiţii de pandemie. Şi, cu toate acestea, cei implicaţi nu-şi pot vedea liniştiţi de treabă pentru că, de după fiecare colţ, apare câte un contestatar care, în numele aşa-zisei îmbunătăţiri a Învăţământului, nu vrea, de fapt, decât să creeze haos. Pentru că asta ar fi însemnat demiterea ministrului Educaţiei în pragul examenelor naţionale. Iar cei care au depus moţiunea de cenzură ştiau foarte bine că asta ar urma. Până la urmă, de ce şi-ar dori unii degringoladă în şcoli chiar în perioada examenelor? Bună întrebare! Răspunsul poate fi ghicit dacă eşti atent la cărţile care s-au aruncat pe masă odată cu moţiunea simplă de cenzură. Întâi a fost o misiune televizată prin care s-a pledat pentru anularea examenelor şi echivalarea lor cu mediile de liceu. Anularea mai ales a Bacalaureatului. Apoi, a apărut şi o propunere legislativă în acest sens, depusă în Parlament de un deputat PMP. E clar că şi demiterea ministrului ţintea aceeaşi diversiune. Cu un minister fără conducere nu poţi desfăşura examene, prin urmare, pasul următor ar fi fost anularea lor şi echivalarea mediilor generale din liceu şi gimnaziu.
Miza o explică foarte clar fostul ministru al Educaţie, Daniel Funeriu, cel care a introdus camerele de luat vederi în sălile de examen: "Dacă se va anula bacalaureatul, vreo 6-700.000 de picați la bac din 2011 încoace vor primi acea diplomă și vor repopula fabricile de diplome – dughene, nu universități – cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual. Înțelegeți acum de ce atâta isterie". Chiar şi numărul mare al promovaţilor din acest an în baza mediilor din liceu ar reprezenta o afacere profitabilă, în condiţiile în care aproape jumătate dintre absolvenţii de liceu ajung să pice, de regulă, examenele. Prin urmare, nu grija pentru Educaţie sau pentru copiii noştri îi mână pe ei în luptă, ci interesele unui anumit grup care ar avea de profitat din situaţia aceasta.

Citit 1198 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 18:57

3 comentarii

 • postat de HAHAHA Vineri, 29 Mai 2020 10:32 194.105.20.*** Link la comentariu
  3
  8

  Sa ai o diploma = doar inceputul unei cariere ! Mai trebuie sa stii ce sa faci, altfel, diploma este cam mica si cam groasa pentru ce sepoate face cu ea !!!!

  Raportează
 • postat de Ape Tulburi Vineri, 29 Mai 2020 09:10 89.136.186.*** Link la comentariu
  2
  9

  Dacă încercarea ar fi reușit , imediat s-ar fi declanșat campania pentru renunțarea definitivă la aceste examene și pe urmă „trai neneacă” . Pe banii cui ?

  Raportează
 • postat de Profesor Vineri, 29 Mai 2020 06:08 89.136.7.*** Link la comentariu
  6
  6

  Și ca să vezi: toţi, dar absolut toţi , inclusiv doamna ministru, se pricep la educație!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.