Cataclismul de la ora 11 fix

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A venit la redacţie, la ora 10,30, o doamna îngrijorată până la disperare. Vroia să-i facem legătura cu pompierii, forţele de ordine, populaţia, să avertizeze pe toată lumea că peste jumătate de oră are loc un cataclism.

Visase cu lux de amănunte beleaua care se va abate asupra noastră şi se grăbea să ne pună în gardă. Până să ne lămurim noi unde şi cum se va petrece tragedia, ora 11 a trecut şi am ratat „şansa” dezastrului.

Puţin mai târziu, ne-a vizitat un domn aflat în mare încurcătură. Cu o hârtie care îi atesta medical paranoia, vroia să ne facă să înţelegem că trebuie neapărat să divorţeze de nevastă, după vreo cinci decenii de căsnicie, lucru imposibil din cauza împotrivirii părţii adverse. Chiar n-am înţeles de ce.

O colegă subţire ca o aţă povestea apoi cum a fost urmărită cu o seară înainte de o matahală de sex feminin, cu părul vâlvoi, care a alergat-o printre blocuri pentru că n-a fost de acord să-i dea banii din buzunar.

Un cititor îngrijorat ne-a sunat de mai multe ori să ne întrebe dacă îmbrăcămintea violet are mai multă putere energetică decât aşternuturile de aceeaşi culoare, pentru că el avea cearşafuri de pat, însă nu era dotat şi cu o garderobă adecvată.

Din timp în timp, pe stradă se auzeau maşini scrâşnind din pneurile forţate la maxim, tăind în goană nebună şanţurile de pe Domnească ca într-o cursă cu obstacole. Către ce alergau oamenii ăştia?

Pisica noastră neagră, locatar serios al redacţiei, stătea în drumul unor petiţionari cinstiţi, opriţi la baza scării ca să nu-i lovească ghinionul când Obama (aşa îl cheamă pe motan) le va tăia calea.

Cu un astfel de debut, ziua, chiar dacă vineri, deci pentru multă lume cu program scurt, se anunţa incredibil de lungă. Şi aşteptările nu ne-au fost înşelate.

Am aflat, răsfoind ziarele, cum au pus la cale americanii cutremurele din Chile şi că dracul a poposit inclusiv la Vatican.

Apoi ne-am minunat că cei care au ascendent în Neptun sunt foşti locuitori ai Atlantidei şi că una dintre colege a fost, într-o viaţă anterioară, vrăjitoare şi a fost arsă pe rug. Am mirosit-o cu toţii, dar nu adia decât a parfum.

După-amiază ne-am lămurit, cu ajutorul unor mesaje venite pe internet, şi cum e gestionată conspiraţia mondială a celor care ne ascultă telefoanele şi, când nu le avem, ne intră în casă şi ne otrăvesc sistematic cu diferite gaze de compoziţii abracadabrante.

Culmea este că toate veştile astea contradictorii au venit într-o singură zi, majoritatea aduse de oameni în carne şi oase, la prima vedere cu mintea la ei şi cu o bunăvoinţă manifestă pentru salvarea gălăţenilor şi a omenirii.

Nu-i puteai acuza de rea-credinţă. Cât despre deranj la mansardă, cine mai e sănătos în ziua de astăzi?

Dacă fiica lui Băsescu e europarlamentar, Vanghelie primar de sector, Patapievici apărător al manelei, Dan Diaconescu gazda permanentă a premierului Boc şi Bercea Mondialu om liber, de ce n-am da şi noi atenţia cuvenită tuturor cititorilor originali care îşi încep weekendul cu o vizită de atenţionare la ziar.

Să aveţi o sâmbătă şi o duminică de-a dreptul violete!

Citit 1333 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.