Parcul lui Durbacă, tunelul lui Stan, OZN-urile lui Pucheanu

Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Ştiu, o să-mi spuneţi că Primăria nu e "pe persoană fizică". Că primarul nu vine cu bani de-acasă pentru a pune în operă investiţiile necesare unui oraş! Că totul, de la schimbatul bordurilor şi până la ultima tehnologie, se face cu bani publici. Indiferent că vin de la bugetul local, din finanţări guvernamentale, din fonduri europene ori din vreun credit cu dobândă.

Şi se mai spune că a lăuda primarul pentru că a modernizat o stradă care avea nevoie de reabilitare este ca şi cum ai aplauda bancomatul pentru că îţi eliberează salariul de pe card, pentru care tot tu ai muncit. Şi totuşi...

Îmi place să cred că un primar cu o echipă profesionistă şi dedicată interesului public, cu un Consiliu Local responsabil şi conştient de votul cetăţenilor, ar putea face diferenţa între banii investiţi cu folos şi risipirea lor.

La toate acestea m-am gândit pe 27 iunie, când s-au împlinit patru ani de când Ionuţ Pucheanu a depus jurământul de primar. Dacă pandemia nu ar fi amânat alegerile pentru la toamnă, probabil că acum ne-am fi pregătit sau am fi asistat la constituirea noului Consiliu Local şi la depunerea jurământului de către primar, oricare ar fi fost el. Iar tot bilanţul prezentat luni, 29 iunie, de primarul Ionuţ Pucheanu ar fi sunat diferit.

N-am să comentez datele prezentate, veridicitatea lor, finalizarea sau nefinalizarea proiectelor demarate în mandatul lui sau al predecesorului. L-am întrebat, însă, care ar fi obiectivul de investiţii de care ar vrea să-i rămână legat numele. Având în vedere că în folclorul urban al Galaţiului există deja proiecte care poartă numele celui care le-a făcut sau măcar a încercat să le facă, gen "parcul lui Durbacă" sau "tunelul lui Stan". Şi dacă nu cumva i se va lipi numele, ca o etichetă, de copertinele Pasajului "Dunărea".

Iată şi răspunsul: "Ca să fiu foarte sincer cu dumneavoastră, proiectul de suflet în acest mandat a fost centrul oraşului. Din punctul meu de vedere, este cel pentru care m-am zbătut cel mai tare, indiferent că surescită momentan tot felul de discuţii. Cu siguranţă Galaţiul şi gălăţenii au un centru de care să nu le fie ruşine atunci când rudele sau cineva din afara oraşului ne vizitează. Că va fi să-mi fie legat numele de această zonă, de zona de copertine, nu mă deranjează câtuşi de puţin. Rămân în memoria colectivă cu o realizare, nu ca predecesorul meu, cu o nerealizare. E o diferenţă!".

Rămâne doar ca timpul să ne dea sau nu dreptate. Şi să aflăm dacă, peste ani, vom vorbi despre copertinele, OZN-urile, butoaiele, zeppelinele, betonierele, cărăbuşii sau cupolele lui Pucheanu.

Citit 1857 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 10:03

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de Fara APA CALDA si BAZINE!
  Miercuri, 01 Iulie 2020 12:54
  81.12.149.***
  TANCRAD + PUCHEANU = OZN-uri
  Cea mai mare greseala insa a lui Pucheanu este DISTRUGEREA Plajei Dunarea si a Sistemului Centralizat de Incalzire a Galatiului.
  Noroc ca Liberty House (SIDEX) va construi un CET nou si va alimenta poate si o parte din oras.
  Sper ca urmatorul Primar sa modernizeze Centralele de Cartier si galatenii sa nu mai aiba grija prepararii agentului termic in apartament!
  3
  6
  Raportează
 • postat de Lucia
  Miercuri, 01 Iulie 2020 11:31
  193.231.148.***
  Propun ca reprezentantii ordinii publice (jandarmi, politisti) sa fie mai vizibili in zona centrului, mai ales seara, cand cetatenii orasului, si mari si mici lasa mizerie peste tot. Bancile acelea mari de la Spicul si Romarta sunt pline de mucuri de tigara, ambalaje de dulciuri si resturi de mancare. Paharele de cafea si dozele de aluminiu sunt lasate acolo unde au fost consumate, la fel pet-urile. Si acum chiar nu putem spune ca in zona nu sunt cosuri de gunoi.
  Nesimtirea trebuie combatuta cu AMENZI.
  0
  15
  Raportează
 • postat de hahaha
  Miercuri, 01 Iulie 2020 07:58
  194.105.20.***
  Per total : un primar mediocru, caruia ii place CANTITATEA si NU CALITATEA !
  4
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.