Masca lui Zorro – moartea distanţării sociale!

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nu avem nici măcar o lună întreagă până la reînceperea şcolilor, dar Ministerul tace! A, staţi liniştiţi, căci conducerea Primăriei Galaţi declară că va aloca banii pentru orice ar urma. Însă recunoaşte că bani nu prea sunt. Nici profesori nu sunt destui pentru mai multe cicluri de învăţare – dacă s-ar găsi bani pentru mai mulţi dascăli, ar trebui angajaţi, ştiu eu, tractorişti ori paracliseri suplinitori, de unde absolvenţi potriviţi? Oricum, bine că suntem asiguraţi că profesorilor li se va face dreptate şi li se vor mări salariile. Dar nuuu, nu pe loc, s-a amânat pentru la anul. Când, cu inflaţia, nu se va mai cunoaşte ceva. Şi când vor fi poate alţii noi la putere… Sunt şcoli unde şi aşa elevii sunt chinuiţi să vină seara. Soluţia coteţelor de tablă aşezate în curte ar putea merge, dar nu-s bani pentru acestea. Partea cu tabletele date copiilor la ţară e faină – o tabletă poate fi folosită şi când mergi cu oile. Plus că achiziţia, cu un comision legal, dar cu posibile aliş-verişuri, ar face bine cuiva, nu şi copiilor care au părinți navetişti, nefamiliarizaţi cu alte tablete decât distonocalmul. 

Prin lume, aud că micuţii sunt consideraţi imuni, nu li se impune mască. La noi, se cere cumpărarea de măscuţe pentru şcolari. Ei, masca lui Zorro ori a lui Chewbacca, ar fi chiar interesantă, câteva zile… În schimb, distanţarea socială la copii se reduce la un metru, că şi virusul o fi mai scurt. Cică, să stea copiii izolaţi! Toată lumea ştie că nu poţi împiedica un copil să se joace cu alţii, dar jucăm şi noi teatru… social: văd şi pe la conferinţele de presă cum unii poartă măşti doar cât se filmează…   Şi ce e aia „socială”, e o distanţare între… boieri şi iobagi? La ce şcoală or fi învăţat cei care au dat această denumire?!

Dezinfectanţi pentru copii, într-un moment în care a apărut şi un scandal legat de nocivitatea unor dezinfectanţi străini, care pot provoca orbirea ori chiar decesul celor disciplinaţi sau cu frică. Că o fi doar înscenare, o încercare de a scoate de pe piaţă un producător turc, nu ştiu. Mai ales că necesitatea măştilor şi a dezinfectanţilor poate fi, la cum gândesc mafioţii noştri şi alţii din lume, un prilej de a mai scoate bani din piatră seacă. Sunt şi medici care susţin că este mai sigur să te speli pe mâini cu apă şi săpun. Poate aşa s-or  mai spăla, măcar de frică, şi unii nespălaţi de prin autobuze!       

Oricum, de la stat la stat, de la medic la medic, opiniile privind măsurile sunt împărţite. Poate în viitor ni s-o administra şi ulei de peşte, chinină ori laxative, noi,  respectuoşi cu legile, fie, ne vom supune…

Citit 1416 ori Ultima modificare Miercuri, 19 August 2020 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.