Miza electorală, mai importantă decât sănătatea alegătorilor

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

1.053 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 60 de decese. Acesta este bilanțul prezentat în prima zi din luna septembrie, zi în care au intrat în vigoare și mai multe măsuri de relaxare. Printre măsurile intrate în vigoare marți se numără și deschiderea restaurantelor, cafenelelor și cinematografelor. Decizia îi bucură, pe bună dreptate, pe cei care au astfel de afaceri. Cu toate că și-au dorit foarte mult să își poată relua activitatea în interior, administratorii de restaurante și de cafenele nu pot încă se se bucure pe deplin. Și asta pentru că nu știu exact ce și cum trebuie să facă pentru a evita o amendă din partea organelor de control, dar, mai ales, pentru a-şi proteja atât personalul, cât şi clienţii, de o eventuală infectare. Tocmai de aceea, mulți preferă să nu deschidă încă și așteaptă să vadă, negru pe alb, care sunt condițiile de funcționare.

Aceeași situație incertă este și în învățământ. Ministrul Educației a organizat o conferință de presă pentru a povesti ce reguli trebuie respectate începând cu 14 septembrie, când se va termina vacanța prelungită a elevilor, dar părinții și profesorii au rămas la fel de nelămuriți cum erau și până acum. Așa că, încă ne întrebăm cine va plăti pentru măștile pe care elevii și profesorii le vor purta la școală, cum se va face dezinfecția în școli, cine va merge în sala de clasă și cine va învăța în sistem on-line sau cine va asigura tablete pentru cei care nu vor ajunge la cursuri. Părinţii, nelămuriţi, se sfătuiesc între ei sau întreabă cadrele didactice, dar nimeni nu are răspunsuri complete şi concrete.

Totul din cauză că cei responsabili pentru clarificarea situațiilor au, se pare, alte probleme de rezolvat și nu au avut timp să elaboreze ordinele prin care să lămurească ce reguli trebui respectate în fiecare domeniu de activitate.

Astfel, în timp ce toată lumea așteaptă să afle cum se vor desfățura lucrurile, atât în mediul economic, cât și în cel educațional, politicienii sunt ocupaţi cu campania electorală, deşi coronavirusul continuă să facă victime, și nu puține. Acest aspect pare să nu îi impresioneze însă pe politicieni, ei încercând să câștige voturi prin atragerea atenției asupra lucrurilor negative făcute de adversari. Mediul economic se prăbușește și mulți au rămas fără locuri de muncă, la şcoală nu se ştie cum se va merge, dar politicienii și-au făcut timp să stabilească reguli pentru modul în care trebuie să se desfășoare campania electorală. Reguli pe care, este destul de evident, oricum nu le respectă nimeni, miza electorală fiind mai importantă decât sănătatea alegătorilor.

Citit 1309 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Septembrie 2020 10:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.