Scrutinul s-a încheiat, vin alegerile!

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nici nu s-a uscat bine tușul de pe ștampila de vot de la alegerile locale și am intrat deja într-o altă precampanie electorală, cu reașezări de trupe în tranșeele politice. Rezultatele consemnate la finele lui septembrie au avut darul de a creiona strategii din cele mai diverse.
În goana după voturi, mutările de pe tabla de șah a politicii gălățene au început cu relocarea fostului prefect de Galați în județul de obârșie, pentru a încerca schimbarea raportului de forțe la urne. Între timp, social-democrații gălățeni au prezentat deja lista lor de propuneri pentru Parlamentul României. Pe aceasta găsim destule nume noi, printre care directoarea piețelor agroalimentare, un fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, ex-city-manager, proaspăt realesul primar din Târgu-Bujor, dar și rectorul Universității "Dunărea de Jos". La nivel național, în plină pandemie, PSD vine în fața alegătorilor cu notorietatea medicilor Rafila și Streinu-Cercel, unele dintre cele mai mediatizate persoane în contextul actualei crize sanitare.
În contrapondere, actualii miniștri ai Cabinetului liberal candidează aproape in corpore pe buletinele de vot din 6 decembrie. Până și ministrul Apărării, fost șef al Statului Major General, a intrat în politică și deschide lista pentru Senat în județul Dolj. Nu lipsesc nici numirile cel puțin controversate. La Teleorman, lista de la Camera Deputaților începe cu secretarul general adjunct al Guvernului, un personaj cu două condamnări la activ, zis "Bitanu". Și mai aproape de noi, la Brăila, aceeași poziție este ocupată de fiul unui primar, alintat cu apelativul "Șmecherul Făureiului", după mai multe scandaluri cu violență în care ar fi fost implicat, potrivit presei locale. Pentru Galați, se aude că "garda veche" a dispărut cu totul din peisajul propus de liberali, listele nefiind încă definitivate. Totuși, știm că senatorul George Stângă va fi cap de listă la Camera Deputaților, iar secretarul de stat George Scarlat va prelua ștafeta pentru Senatul României.
Din zona USR-PLUS, deocamdată nicio veste, iar la noul ProRomânia SL rămâne de văzut care va fi decizia conducerii bicefale. În fine, PMP Galați, după racolarea fostului primar de Tecuci, s-a despărțit, în plan local, de cel mai selecționat fotbalist din istoria naționalei României. Cu "onoarea nereperată", severineanul va deschide lista candidaților partidului pentru Senat la Cluj.

Citit 1055 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2020 18:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.