O campanie electorală perpetuă

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La mai puțin de o lună până la alegerile parlamentare, impresia generală este că nu am ieșit nicio secundă din logica electorală. Politicieni de toate culorile nu mai prididesc în a căuta să-și aroge merite și capital din diverse acțiuni și măsuri cu efect direct asupra vieții alegătorilor. Să ne explicăm.

Unul dintre cele mai importante proiecte pe fonduri europene aflat în prezent în derulare în județul nostru este cel al managementului deșeurilor. Autoritatea contractantă este UAT Județul Galați. În vară, președintele Consiliului Județean a semnat, în format electronic, contractul de finanțare în valoare de peste 480 milioane de lei. Numai că, a doua zi, la București, contractul a fost semnat și de ministrul Fondurilor europene, cu mențiunea expresă că proiectul a fost deblocat după opt luni de guvernare liberală, precizare reiterată de curând de conducerea locală a PNL. Ce o fi fost mai întâi, oul sau găina, în condițiile în care proiectul a fost demarat încă de acum patru ani?

O altă dispută cu iz politic are loc în aceste zile. Astăzi, sindicaliștii de la Cartel ALFA ies în stradă pentru a protesta referitor la incapacitatea asigurării plății salariilor și a celorlalte cheltuieli de funcționare ale serviciilor de asistență socială de la bugetul statului. La Galați, toate semnele indică o problemă existentă la Direcția de Protecție a Copilului. Această instituție se află în coordonarea Consiliului Județean, ordonator de credite pentru anvelopa salarială a angajaților DGASPC, dar și pentru celelalte cheltuieli necesare unei bune funcționări. Precizarea care se impune a fi făcută în acest caz este că aceste fonduri sunt asigurate, într-adevăr, de la bugetul statului, iar subfinanțarea a fost semnalată încă de la începutul anului în curs.

Nu în ultimul rând, sistarea activității în piețele agroalimentare închise a ajuns, nicio surpriză, subiect de campanie electorală. La Galați, "contrele" dintre administrația publică locală și reprezentanții actualei guvernări s-au finalizat cu o... struțo-cămilă. Unele hale de la interior sunt închise, altele nu, pe criterii ușor ambigue, cel puțin pentru noi. Mai mult, deputații au anunțat o mare victorie, proclamând, unii chiar în forță, pe propriile pagini de socializare, adoptarea unei legi de redeschidere a piețelor și târgurilor. Până la promulgarea, sau nu, de către președinte va mai trece timp, dar ce mai contează când scopul electoral pare a fi atins.

Citit 1298 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2020 19:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.