Ce înseamnă o formă uşoară de COVID-19

Evaluaţi acest articol
(38 voturi)
4 comentarii

Întotdeauna am crezut, ca jurnalist, că nimic nu se compară cu experimentarea directă a unei situaţii, pentru a o putea descrie mai bine cititorilor. Cu toate acestea, îmbolnăvirea de COVID-19 este o experienţă despre care aş fi vrut să scriu din trăirile altora. Încă din start, vreau să spun că m-am protejat cât de bine am putut eu, neluând virusul timp de nouă luni în care am muncit zilnic, am mers cu autobuzul, cu trenul, am călătorit în ţară, în mai multe regiuni. Cu toate acestea, stresul acumulat, oboseala şi expunerea continuă şi-au spus cuvântul, din câte înţeleg un organism uşor slăbit din punct de vedere al imunităţii fiind o victimă mai uşoară. Eu am avut ghinionul să mă prindă nişte ploi reci în debut de decembrie, două zile la rând şi, probabil, contactul involuntar cu o persoană infectată a fost suficient. În opinia personalului medical cu care am discutat, forma de boală pe care am avut-o a fost uşoară. Cu toate acestea, nu i-aş dori-o nici celui mai aprig duşman. Dacă două, trei nopţi de febră nu foarte mare - maximum 38,2 - au fost tolerabile, senzaţia de lipsă de aer a fost cumplită. La fel şi transpiraţia rece aproape continuă timp de mai bine de trei săptămâni, imposibilitatea de a sta în picioare sau chiar pe scaun mai mult de jumătate de oră sau de a face orice fel de efort fizic. Practic, m-am simţit teribil de obosită continuu, cu excepţia unui mic moment de respiro imediat ce mă trezeam, iar starea de oboseală cronică încă o resimt acut. În plus, absolut toate durerile pre-existente din organism s-au activat deodată. Nu o să intru în detalii, dar imaginaţi-vă că vă doare şi mâna pe care aţi avut-o în ghips la şase ani, şi orice cicatrice, orice organ intern care este de obicei mai sensibil, faceţi criză de stomac, dacă suferiţi de gastrită, criză de fiere, dacă aveţi fierea leneşă, vi se reactivează toate durerile reumatice, dacă acestea se fac simţite periodic. În plus, vă confruntaţi cu dureri de cap şi musculare aproape continue, cu senzaţia că vă ard ochii în cap, cu dereglarea sistemului digestiv şi senzaţia că mâncaţi lemne, fiindcă nu aveţi gust şi miros. Pentru mulţi, ideea de a nu avea poftă de mâncare pare o reţetă ideală de slăbit, dar vă asigur că este foarte periculos, fiindcă, după una, două zile în care nu mănânci mai nimic, a te duce la toaletă devine la fel de dificil ca urcatul pe munte.
În concluzie, dacă aş fi avut posibilitatea de a evita boala, aş fi făcut orice să o evit: vaccin, incantaţii, tratamente naturiste, absolut orice. Punct.

Citit 2522 ori Ultima modificare Duminică, 10 Ianuarie 2021 15:40

4 comentarii

 • postat de Iancu Jianul Luni, 11 Ianuarie 2021 13:07 91.9.246.*** Link la comentariu
  6
  5

  Am lucuit cu un bolnav de covid forma usoara nesiiind acest lucru... 4 zile... am mancat din aceeasi farfurie... datorita contextului... nu l-am luat... colegul de munca... nou ce s-a mutatin locul meu dupa o zi... a luat virusul... ambii forme usoare. Asta nu scuza nimic.. a fost noroc sau anticoprii dobanditi...

  Cunosc doua cauzuri poveste de prieteni si amici... unul nu-si mai revine nici acum... om fara nici o bloala cronica... 30 de ani... abia poate munci 2 ore... si nu ii trece... deja vorbim de 8 luni!
  Celalalt... a stat in perfuzii o saptamana si la judetean... nu putea odormi.. oxgen... dar si-a revenit.

  Este clar un virus creat sintetic in laborator... (profesorul Yoshinori Ohsumi castigator al Premiului Nobel in medicina... fiind expert de peste 20 de ani in microbiologie celulara a afirmat acest lucru!
  Binenteles presa reda de 1...2 ori cand ceva este adevarat dar deranjeaza foarte tare sistemul!!!) pentru un scop, urmarind si altele... faucci si gates stiu bine.. de asta FDC i-a si gonit din sua au fost si amendati daca retin bine de CDC si li s-a inchis laboratorukl... si-au deschis la Wuhan un altuil la 18Km de locul pietei unde ar fi pornit propagarea viruslui...
  O televiuziune Italiana in 2003 prezenta un documentar despre acest subiect! Daca adunam informatiile... chiar acest individ afirma ca sunt prea multi batrani in lumea, si planeta este suprapopulata. Numai vaccinurile din Africa au lasat sterile 8 din 10 mame tinere! Africa, Afganistan, Romania sunt tari FOARTE BOGATE!

  Mare atentie! Sa parafrazez o expresie gasita pe internet:
  Cel mai bun "sistem" este sistemul adio!

  Raportează
 • postat de Ionel B. Luni, 11 Ianuarie 2021 09:57 5.13.160.*** Link la comentariu
  0
  13

  Multă sănătate!

  Raportează
 • postat de Monica Ileana Pintilie Luni, 11 Ianuarie 2021 09:01 89.137.30.*** Link la comentariu
  0
  14

  Sanatate!!!

  Raportează
 • postat de Hai la priveghi! Luni, 11 Ianuarie 2021 08:17 84.117.41.*** Link la comentariu
  5
  16

  Va doresc sanatate maxima!
  Foarte frumos descris!
  Concluzionand cele spuse...Feriti-va de mancatorii de rahat
  care nu cred in acest virus...Feriti-va de mancatorii de rahat
  care nu cred in vaccinul contra Covid
  Doar cei care au trecut prin acest virus stiu ce inseamna
  si cat suferinta fizica si psihica poate aduce.
  Din moment ce-ai contactat virusul pt societate nu mai existi
  nu te mai suna nimeni, nici macar medicul de familie care te uita total
  contezi doar pt politie care te verifica ca pe ultimul infractor aproape zilnic
  timp de 14 zile cat stai in izolare. Daca esti sunat de colegi sau prieteni,
  nu esti sunat din empatie, ci doar pentru a da mai departe altora si-a inflori starea prin care treci
  E crunt!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.