Galaţiul jumătăţilor de măsură

Evaluaţi acest articol
(28 voturi)
3 comentarii

Mai ţineţi minte celebra istorioară a negustorului prins cu ocaua mică de însuşi domnitorul Alexandru Ioan Cuza? S-ar fi întâmplat chiar aici, la Galaţi! Isprava negustorului nu s-a pierdut în uitare, dar nici ocaua. Şi aş zice că administraţia locală o foloseşte din plin. Cu ocaua mare sunt prezentate marile investiţii şi proiecte gata să înceapă. La faţa locului, privind rezultatul realizărilor, ocaua devine mică şi de calitate îndoielnică.

Iată, de curând, autorităţile au dat de veste că Galaţiul a aderat la "Declaraţia de la Paris" şi vor acţiona pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Şi se jură că au crescut impozitul pe autoturisme cu 55 la sută nu pentru că e foame de bani la bugetul local, ci pentru că îşi doresc un Galaţi cât mai verde, cu oameni sănătoşi care să respire aer curat. Frumos de zis! Şi totuşi, unde erau intenţiile acestea bune acum doi ani, când spaţiul verde de la Spicu era betonat cu entuziasm şi transformat în piaţetă? Când arborii sufereau cu trunchiurile îngropate în "colivele" de tristă amintire? Colive care s-au dovedit o eroare a constructorilor, dar pentru care, în fapt, nu ştim să fi răspuns cineva?

Aşa cum nu răspunde nici pentru cârpeala de la Pasajul "Dunărea", acolo unde, din noiembrie încoace, se tot umezeşte tavanul de-a ajuns să curgă apa ca într-o grotă? Faptul că remedierile sunt executate în cadrul garanţiei nu e suficient. Cine răspunde pentru calitatea lucrării executate, pentru eficienţa soluţiei alese? Deocamdată, nimeni.

Ca să nu-mi iasă vorbe că nu le văd decât pe alea rele, îmi întorc privirea spre cele bune. Uite, parcarea multietajată din Mazepa! E adevărat, finisajele lasă de dorit, zic unii gălăţeni. Dar terenul de sport de pe terasa ultimului nivel zace nefolosit. Sigur, e pandemie şi ne distanţăm fizic unii de alţii. Dar nici măcar procedură de închiriere a terenului multisport, tarife şi un administrator care să se ocupe de toate acestea nu există!

Apropo, ştiaţi că municipalitatea are cont de Instagram - @visit.galati şi că s-au plătit 6.000 de euro fără TVA pentru "promovarea patrimoniului cultural și industrial gălăţean"? Ştiţi doar dacă aţi citit săptămâna trecută în "Viaţa liberă". Pentru că, dacă în anii trecuţi, când au fost lansate logoul Galaţiului, aplicaţia şi videoclipul de prezentare a oraşului, autorităţile au binevoit să anunţe, acum au preferat să păstreze totul în secret. De ce oare? Pentru că tindem să fim Galaţiul jumătăţilor sau al sferturilor de măsură?

Citit 1178 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 15:46

3 comentarii

 • postat de ro Duminică, 14 Februarie 2021 22:36 5.13.171.*** Link la comentariu
  0
  1

  Este masura incompetentei administratiei. Totul, de la declaratii si pana la punerea in practica, acolo unde se ajunge la asa ceva, este mai mult minciuna. Cui foloseste? Numai lor. Orasul este mosia lor?

  Raportează
 • postat de Carmen Duminică, 14 Februarie 2021 16:44 5.13.254.*** Link la comentariu
  0
  0

  Despre proiectul de betonare a aleii de la P- uri nimic?
  Despre toti copacii omorati de toaletari criminale nimic?
  Despre copacii tineri si neudati ca sa moara, nimic?

  Raportează
 • postat de nicolae Sâmbătă, 13 Februarie 2021 11:56 89.137.231.*** Link la comentariu
  0
  13

  O intrebare, daca-mi este permis : platind cu 55% mai mult la impozit se vor reduce emisiile de gaze in aerul atmosferic?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.