Galațiul, loc de exil pentru politrucii de la București

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Nici măcar nu am apucat să ne dezmeticim din valul al treilea al epidemiei de COVID-19, iar Ministerul Sănătății a hotărât deja să schimbe conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Marți, medicul Liliana Moise, cea care a condus Direcția exact în momentele cele mai dificile ale epidemiei, a fost anunțată sec și fără un motiv aparent de faptul că urmează să fie înlocuită din funcție cu o persoană trimisă de la București.

Este vorba despre Gabriela Angheloiu, fost șef în Direcția Generală Resurse Umane din minister. O simplă căutare pe internet este de ajuns pentru a afla câteva detalii interesante și edificatoare despre numirea de față.

În urmă cu două luni și jumătate, Libertatea o numea pe Gabriela Angheloiu ”directoarea moștenită de la PSD”. ”Din declarațiile de avere, aflăm că soțul domniei sale a făcut, din 2008 până în 2014, în fiecare an, aproximativ 900.000 de lei. Nu apare nicăieri faptul că doamna Angheloiu a fost în conducerea spitalului din Alexandria sau că a fost asociată la o firmă care a dat o țeapă de 112.992 de lei statului. Cinste, onoare, PSD, lucruri normale pentru o promovare spectaculoasă. (...) CV-ul domniei sale este de negăsit, dar știm că a fost implicată în câteva scandaluri de corupție, ceea ce o recomandă pentru poziția de directoare generală la Ministerul Sănătății în timpul guvernelor Dragnea”, scrie Valeriu Nicolae în Libertatea.

Cel mai probabil, noua conducere a Ministerului Sănătății încearcă astfel să scape, prin detașare forțată, de persoanele incomode din minister. Cu alte cuvinte, politrucii sunt ”exilați” în diverse instituții locale din țară, aflate în subordinea ministerului, așa cum este și cazul DSP Galați.

Șefii din Sănătate ar trebui să știe însă că aici avem deja destui politruci, chiar și fără ”ajutor” de la București. După ce le-au ignorat timp de trei decenii, politicienii și-au dat seama cât de importante sunt aceste instituții abia când pandemia a venit peste noi. Acum, că virusul pare să bată în retragere, putem să ne batem joc, din nou. Întrebarea este cu ce cost și cine va plăti pentru toate aceste lupte politice. De fapt, nici nu mai are sens să ne întrebăm cine. Tot noi.

Citit 2924 ori Ultima modificare Joi, 06 Mai 2021 00:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.