„Make a photo” la... Odessa?

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Am primit vestea că fostul premier Viorica Dăncilă a devenit consultant la Banca Națională a României, inițial, ca pe o glumă. Cu toate acestea, chestiunea e cât se poate de serioasă, iar conform spuselor consilierului de strategie al băncii centrale, Adrian Vasilescu, decizia angajării sale a fost luată din nevoia recrutării unor oameni "care deschid uși în Europa". La plural, pentru că, odată cu angajarea fostei candidate la președinția României, "la pachet" a ajuns în BNR și Ioan Mircea Pașcu, un alt fost europarlamentar social-democrat. Explicațiile frizează ușor penibilul, în condițiile în care se presupune că Dăncilă ar putea avea vreun aport în demersul României de a intra în zona euro. "Acolo (la Parlamentul European - n.a.) cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe", motivează, neconvingător, Adrian Vasilescu, recrutarea unui ex-premier al cărei mandat la Palatul Victoria a fost marcat de gafe și greșeli de exprimare. Cum nici la capitolul limbi străine sau orientare geografică nu a excelat, să ne amintim doar episodul Priștina care era Podgorița sau memorabila întrebare "make a photo?" adresată prim-ministrului croat, e destul de clar cam care vor fi beneficiile activității sale de lobby pentru BNR.

Mai recent, am aflat că și fostul ministru de Interne Carmen Dan și-a găsit job la Uniunea Națională a Notarilor Publici. Mai precis, la Centrul Național de Administrare a Registrelor Naționale Notariale, care se ocupă cu organizarea și funcționarea tuturor registrelor naționale notariale. Este greu de înțeles ce o recomandă acolo pe fosta secretară de școală generală, personaj cunoscut, mai ales, pentru reprimarea mitingului din 10 august 2018.

Dincolo, la liberali, fostul deputat gălățean Victor Paul Dobre, actual vicepreședinte al partidului, a atacat în instanță, ce-i drept, nu doar el, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. "Faptul că unii colegi au decis ca individual să iniţieze demersuri pentru a invoca excepţia de neconstituţionalitate este contrar deciziilor oficiale ale PNL şi poziţionării PNL", a criticat această decizie președintele PNL, Ludovic Orban. Pe de altă parte, întrebat despre posibilitatea numirii lui Dobre în funcția de consul general al României la Odessa, fostul premier s-a spălat pe mâini: "nu este o funcție politică, ci una diplomatică".

Citit 1550 ori Ultima modificare Joi, 27 Mai 2021 03:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.