Lungeşte, Doamne, vara, până-i gata plaja!

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

"Doream doar să-l întreb pe domnul primar de termene și dacă, în conformitate cu programul pe care îl are, ne pregătim pentru un sfârșit de sezon estival la Plaja Dunărea?”, a întrebat Onuţ Atanasiu. „Țineți-vă slipul pe dumneavoastră, încă nu-l folosiți. Evident că nu are cum să fie gata în vara 2019, în cel mai bun caz în toamna 2019”, răspundea primarul Ionuţ Pucheanu. Zâmbiţi? Nu-i o glumă! Acest schimb de replici a rămas consemnat în procesul verbal al şedinţei din 19 decembrie 2018, zi în care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea Plajei „Dunărea”. Pe atunci, Onuţ Atanasiu era consilier local PNL, iar Ionuţ Pucheanu, primar la primul mandat. Azi, consilierul e deputat PNL, iar primarul tot primar, numai că la al doilea mandat. Iar Plaja o să fie… gata.

Ştiţi vorba aia din bătrâni: „Lungeşte, Doamne, boala, până-i coaptă poama”? Fix cam pe-acolo, numai că e de bine. Adică Plaja o să fie şi ea gata, zice primarul Ionuţ Pucheanu, la început de august anul acesta. Şi cică au mai rămas de făcut doar „mici retuşuri”, mai precis tuşa finală de ruj. Bine, despre „mici retuşuri” ni se vorbeşte de când trebuia să fie gata la 1 iulie 2021 „cel mai probabil”, pentru că nu s-a putut la 1 iunie, iar 15 iunie era prea din pripă. Şi, oricum, la cum s-au dat peste cap anotimpurile, se poate face plajă şi în septembrie! Ba chiar e mai sănătos, că nu te arde soarele ca în iulie!

Nu cobesc, doar încerc să vă arăt partea plină a paharului… care dă pe-afară de promisiuni goale. „Cel mai mare aqua-park din sud-estul României”, după cum promiteau autorităţile şi proiectanţii în 19 august 2019, când au prezentat planurile menite să transforme Plaja "Dunărea" într-o "oază de relaxare şi de recreere pentru comunitate”. Dacă o să fie august 2021, se cheamă că au fost doi ani de lucrări. Cât va costa toată distracţia, nici n-o să mai conteze, pentru că avem noi o vorbă tot din bătrâni: unde s-a dus mia, merge şi suta.

Revin la aqua-park şi îndrăznesc să cred că de jos, de la sol, zona de agrement ar putea arăta mai spectaculos decât ceea ce se vede de sus, din Parcul de la Turnul Tv. Apropo de parc, dacă nu vă rupeţi picioarele străbătând aleile, aveţi mare grijă la scările care coboară spre plajă. Sunt atât de şubrede, de mâncate de mucegai, că vibrează la fiecare pas! Călcaţi cu milă! Dar nu-i aşa, merge un pic de adrenalină înainte să vă lăfăiţi pe şezlong, ori pe nisipul fierbinte.

În rest, rămâne cum am stabilit: Lungeşte, Doamne, vara, până-i gata plaja. Hai, că mult nici nu mai e!

Citit 4560 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iulie 2021 00:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.