Plaja, scumpa de ea

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Se deschide mâine Plaja "Dunărea", iar gălăţenii sunt foarte interesaţi să vadă ce a ieşit, dacă judecăm doar după cele circa 60.000 de vizualizări pe care le-a avut zilele acestea un text informativ pe temă al colegei noastre Anca Melinte. Pe scările de acces către plajă, zilnic, seara, grupuri de oameni de toate vârstele se uită să vadă cum a ieşit plaja, iar comentariile curg: unii laudă lucrarea, alţii spun că mai bine se făcea o plajă complet nouă, că erau mai bune bazinele cu plasă în Dunăre, decât cele cu apă tratată, dar cei mai mulţi abia aşteaptă să vadă ce a ieşit. Din păcate, însă, la deschiderea oficială programată mâine dimineaţă, gălăţenii vor avea o primă surpriză neplăcută: accesul pe la scări, prin parcul Turnului TV, nu va fi posibil. Practic, scările respective vor duce spre nicăieri, oprindu-se într-un gard. Motivaţia: în proiect nu a fost prevăzut un punct secundar de acces, deci nici cabina aferentă şi dotată cu echipamentele necesare citirii brăţărilor de acces. De ce? Dumnezeu ştie... Practic, la plajă se va putea ajunge pe la poarta de acces pentru maşini, unde vor ajunge şi două trasee de autobuz, ni se promite. Fiind un singur punct de acces, este puţin probabil să nu se creeze aglomeraţie. Depinde şi de cum vor considera gălăţenii tariful de 50 de lei pe zi pentru acces la toate facilităţile, valabil pentru o persoană adultă. În cazul unei familii cu doi copii mai mărişori, fără 200 de lei nu te poţi apropia de plajă, ceea ce, în opinia mea, dar şi a multor gălăţeni care au comentat pe site şi pe pagina noastră de Facebook, este cam mult. Preţul ar părea rezonabil în cazul unei investiţii private, dar alta este situaţia cu Plaja "Dunărea", obiectiv public, făcut din bani publici şi care ar trebui să ofere un serviciu accesibil publicului larg. Nişte gălăţeni muncitori, care plătesc taxe din banii obţinuţi cu greu, nu îşi vor permite să meargă la plajă decât cel mult o dată pe vară. Iar nebunia asta cu acces separat la plajă şi/sau bazine este o segregare care nu ar fi trebuit încurajată pe domeniul public, din bani publici. Şi dacă edilii noştri cred că numai aşa se poate, le spun eu că nu. La Ştrandul Neptun din Arad, al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare, potrivit site-ului reconsarad.ro, tariful întreg pentru un adult în acest sezon este de 22 de lei pe zi, iar pentru familii, grupuri etc există tot felul de facilităţi. Despre faptul că se află pe 20 ha de spaţiu verde, are opt bazine, plus tobogan acvatic şi trei puncte de acces, nu mai vorbesc. Se întâmplă în România, dar nu la Galaţi...

Citit 1263 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 21:28

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de Zap
  Vineri, 30 Iulie 2021 16:47
  5.13.130.***
  Lasa ca se va umple plaja de cefosi si pipite destule care sa "arunce cu bani, sa moara dusmanii" de oftica.
  Ca la Galati asa e.
  Taxele le platim toti si cocalarii beneficiaza.
  Taxele le platim toti si bugetarii devin speciali.
  Si tot asa.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Paul Sirghi
  Vineri, 30 Iulie 2021 15:44
  5.13.138.***
  Acest articol in mare parte e ok, dar spre final ai dat cu bata in balta , eu nu.mi doresc, ca cei care stau pe nisip, sa aiba dreptul de a intra in piscina, imi doresc ca piscina sa ramana curata
  4
  0
  Raportează
 • postat de Anormalitatea la ea acasa
  Vineri, 30 Iulie 2021 10:45
  77.111.246.***
  Sa vedem cat de scump o sa platim cu totii, la toamna, inconstienta asta de a crea si promova, noi insine, acest focar de infectie cu COVID-19.
  Toata lumea normala la cap de pe planeta asta nu mai stie cum sa faca sa evite crearea de aglomerari mari de populatie, in zone neesentiale pentru existenta, cu potential mare de nerespectare a masurilor de prevenire a raspandirii virusului...IAR NOI NE-O FACEM CU MANA NOASTRA!!!
  5
  21
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 30 Iulie 2021 10:13
  5.13.196.***
  Pentru ca, asa cum avem cea mai scumpa apa cu 3 apre iconjurati, asa avem si o plaja de 3-4x mai scumpa decat ar fi trebui!
  Subscriu comentariului anterior! Daca nu ar mai exista categoriile specifice mai sus (DNA si ana F dorm in front) buuugetarii grasi, orasul ar fi pustiu complet!
  4
  16
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Vineri, 30 Iulie 2021 09:30
  95.76.1.***
  O mare gluma aceasta plaja.Si nesarata!La asa preturi parca vad ca va fi plina de "mistreti" cu cefe late si burti cat malul Dunarii plus "vuvuzelele" adiacente.Apoi,de ce,fiind pe domeniul public,deci si a mea, mi se impune un program?! Da,eu vreau sa merg pe plaja dimineata,la ora 7:30 iar la ora 10 vreau sa plec,de exemplu.Trebuie sa astept pana la ora 9.....sa se deschida.Ca la Mall.Si,apropo,vedeti strandurile si aquapark-urile din Suceava,Oradea,Brasov,Bistrita-Nasaud,locatii care nu au Dunarea la usa.Nu carcotesc dar la Galati,suntem jalnici!
  7
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.