Să nu ne mai batem joc de copiii noștri!

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

A rămas mai puțin de o lună până la începerea școlii. Numărătoarea inversă pentru părinți, copii, dar și pentru autorități a început, iar acum ar fi momentul ideal să arătăm că am învățat ceva din ceea ce s-a întâmplat în anul școlar trecut. Atunci a fost varianta alfa, acum e delta, care se pare că îi afectează mai mult pe copii și adolescenți. Și poate or mai urma și altele, epsilon, gama... omega și câte litere o mai avea alfabetul grec, dar cel mai important lucru pe care ar trebui să-l facem este să nu ne mai batem joc de copiii noștri, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Copiii noștri au nevoie de socializare, au nevoie de colegi, au nevoie să se joace împreună și să-și vadă învățătoarea sau profesorii în clasă, față în față, nu la... televizor. Copiii noștri au nevoie să fie copii! Lockdownurile și perioadele de carantină i-au băgat pe mulți dintre noi în anxietate, stres și depresii. La copii a fost mai rău.
Este important că autoritățile s-au decis să meargă pe "cartea" prezenței fizice în școli și universități, dar e o "carte" care trebuie jucată cu maximum de responsabilitate.
"Școlile se vor deschide și vor începe cu învățământ față în față până la incidența de 6 la mie. Continuăm să apelăm la mijloacele de prevenție folosite și anul trecut, purtarea măștii în interiorul școlii, menținerea distanțării fizice, aerisirea permanentă", a afirmat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
Masca va rămâne obligatorie în interior, cu două excepții, a spus și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: învățământul special și orele de sport. Părinții vor primi un formular în care vor răspunde, cu "da" sau "nu", la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii. O parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină.
La rândul său, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, anunță echipe mobile pentru fiecare școală, iar acestea pot vaccina atât copiii peste 12 ani, cât și familiile acestora, în condițiile în care riscul de îmbolnăvire a familiilor cu copii școlari este cu 25% mai mare. În același timp, vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice, personalul din învățământ, precum și părinții și bunicii celor mici.
Nu în ultimul rând, șeful DSU, Raed Arafat, spune că nu se pune problema unui nou lockdown în cel de-al patrulea val al pandemiei. El vorbește mai degrabă despre "permisii pentru unii”, adică persoanele vaccinate sau testate anti-COVID.
Dincolo de declaraţii, însă, copiii pandemiei sunt copiii noştri şi trebuie să avem cât mai multă grijă de ei, pentru că n-au nicio vină!

Citit 1474 ori Ultima modificare Marți, 24 August 2021 22:42

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de George
  Miercuri, 25 August 2021 09:45
  89.136.76.***
  FACETI MAI REPEDE VACCINUL OBLIGATORIU CA MAMA SINGURUL MEU SPRIJIN RISC SA RAMAN FARA EA IARNA ASTA. Nu am reuhsit sa o conving sa se vaccineze si are niste replici de genu "daca te mai aud de vaccin iti rup botu" "daca te mai aud de vaccin iti dau o ataie sora cu moartea"
  12
  6
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 25 August 2021 06:50
  93.122.249.***
  Nu le pasă de copii, domnule! Nu le pasă de nimic altceva în afară de ei, domnule ! Nu înțelegeți că în mințile lor puține și rătăcite consideră refuzul de a se vaccina drept un act de credință? Alături de înconjurarea bisericii în coate, bineînțeles. Și după ce termină rugăciunea, înjură și hulesc. Numai pentru copii cine are un pic de minte trebuia să dea dovadă de bun simț până la urmă, că asta înseamnă să fii un om normal și să te supui regulilor societății, că de câteva mii de ani de când am hotărât să nu mai trăim în păduri, câmpuri și alte peșteri ne tot impunem un minim de reguli. Ce atâta vânzoleală pe subiectul ăsta bă, voi n-aveți altceva mai bun de facut decât să dezbateți un gest absolut inofensiv și normal pentru cine dorește până la urmă să trăiască într-o țară civilizată? Ultimele găini congelate ale lumii civilizate iar am rămas...
  13
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.