Să nu ne mai batem joc de copiii noștri!

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

A rămas mai puțin de o lună până la începerea școlii. Numărătoarea inversă pentru părinți, copii, dar și pentru autorități a început, iar acum ar fi momentul ideal să arătăm că am învățat ceva din ceea ce s-a întâmplat în anul școlar trecut. Atunci a fost varianta alfa, acum e delta, care se pare că îi afectează mai mult pe copii și adolescenți. Și poate or mai urma și altele, epsilon, gama... omega și câte litere o mai avea alfabetul grec, dar cel mai important lucru pe care ar trebui să-l facem este să nu ne mai batem joc de copiii noștri, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Copiii noștri au nevoie de socializare, au nevoie de colegi, au nevoie să se joace împreună și să-și vadă învățătoarea sau profesorii în clasă, față în față, nu la... televizor. Copiii noștri au nevoie să fie copii! Lockdownurile și perioadele de carantină i-au băgat pe mulți dintre noi în anxietate, stres și depresii. La copii a fost mai rău.

Este important că autoritățile s-au decis să meargă pe "cartea" prezenței fizice în școli și universități, dar e o "carte" care trebuie jucată cu maximum de responsabilitate.

"Școlile se vor deschide și vor începe cu învățământ față în față până la incidența de 6 la mie. Continuăm să apelăm la mijloacele de prevenție folosite și anul trecut, purtarea măștii în interiorul școlii, menținerea distanțării fizice, aerisirea permanentă", a afirmat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Masca va rămâne obligatorie în interior, cu două excepții, a spus și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: învățământul special și orele de sport. Părinții vor primi un formular în care vor răspunde, cu "da" sau "nu", la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii. O parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină.

La rândul său, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, anunță echipe mobile pentru fiecare școală, iar acestea pot vaccina atât copiii peste 12 ani, cât și familiile acestora, în condițiile în care riscul de îmbolnăvire a familiilor cu copii școlari este cu 25% mai mare. În același timp, vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice, personalul din învățământ, precum și părinții și bunicii celor mici.

Nu în ultimul rând, șeful DSU, Raed Arafat, spune că nu se pune problema unui nou lockdown în cel de-al patrulea val al pandemiei. El vorbește mai degrabă despre "permisii pentru unii”, adică persoanele vaccinate sau testate anti-COVID.

Dincolo de declaraţii, însă, copiii pandemiei sunt copiii noştri şi trebuie să avem cât mai multă grijă de ei, pentru că n-au nicio vină!

Citit 1647 ori Ultima modificare Marți, 24 August 2021 22:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.