Exact ce ne lipsea

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Eliberat de curând din penitenciar, ex-liderul social-democrat Liviu Dragnea și-a declarat susținerea pentru un partid nou-înființat. Este vorba despre "Alianța pentru Patrie", formațiune politică fondată la inițiativa fostului său "aghiotant", Codrin Ștefănescu, personaj trecut și prin "curtea" tribunului Corneliu Vadim Tudor. Din denumire, nu putem să nu remarcăm similitudinea cu mișcări mai vechi, de sorginte legionară. Totuși, fostul locatar al "iadului" de la Rahova, așa cum l-a definit, a precizat că noul partid nu va fi "unul xenofob, anti-european". Dragnea a atacat dur și fostul său partid, pe care l-a prezentat ca fiind "predat lui Iohannis și complice la jaful național". În plus, zilele trecute, zvonerii de serviciu au prezentat și un alt ciudat proiect politic în care ar fi implicați actuali și foști "moguli" de presă.
Altfel, toate merg în ţară ca pe roate. În valul patru al pandemiei de COVID-19, cu secțiile ATI din ce în ce mai pline și cu prețurile facturilor la energie scăpate de sub control, românilor nu le rămâne decât să constate că umplerea coșurilor în piață sau la hipermarket le creează goluri în stomac și în portofel. Ne liniștește, însă, premierul, care a explicat, recent, că de inflație se ocupă Banca Națională. În acest context, nici nu mai contează că nevoia de finanțare externă a crescut, pentru final de an, cu încă două miliarde de euro. Doar perspectiva apropierii celor două congrese interne ale partidelor care până mai ieri funcționau în coaliția de guvernare ar putea avea darul de a limpezi apele politicii dâmbovițene.
Nu este nicio îndoială că românii numără zilele până la intrarea în normalitate. De fapt, asta facem de peste 30 de ani, iar, în loc de așa ceva, mai aflăm de niscaiva bătăi crunte, prin păduri, primite de jurnaliști și activiști de mediu. Totuși, prinși între tăvălugul scumpirilor și caruselul restricțiilor pandemice, am descoperit, de curând, o nouă oportunitate accesibilă și liniștită de relaxare. În weekend, șeful statului ne-a lămurit că golful este un sport deloc exclusivist și poate fi practicat la orice vârstă. Iar asta este exact ce ne lipsea.

Citit 1180 ori Ultima modificare Luni, 20 Septembrie 2021 23:35

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro