Nimic nou pe frontul de est al COVID-19

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În decembrie anul trecut, de Crăciun, sosea în România prima tranșă a vaccinurilor anti-COVID-19. Era o tranșă mai mult simbolică, de numai 10.000 de doze, care nici măcar nu au ajuns în toate spitalele din România. Nici la Galați n-a ajuns nimic. Însă gestul conta. Cele 10.000 de doze de la Pfizer - pentru că Pfizer a pus pe piață primul vaccin - erau văzute ca singura șansă, așteptată aproape un an, de a ieși din pandemia de COVID-19.
Odată cu primele doze de vaccin, se făceau și primele calcule. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, explica atunci că este nevoie ca 60-70 la sută din populaţie să fie vaccinată, pentru a întrerupe cercul vicios al infectării. La rândul său, șeful campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, declara că acel 60-70 la sută ar putea fi atins în şase luni, "dacă lucrurile decurg bine şi disponibilitatea vaccinurilor va fi cea de care avem nevoie". Chiar dacă termenul de șase luni părea încă de atunci nerealist, exista speranța că putem pune punct acestui flagel, într-un orizont de timp rezonabil.
Însă lucrurile nu au decurs "bine", așa cum erau așteptările. Au trecut de atunci nu șase luni, ci un an și încă suntem foarte departe de ținta propusă. Vaccinurile au fost și sunt disponibile în continuare, există acum nu doar unul, ci patru furnizori, iar alții pregătesc să arunce pe piață alte tratamente anti-COVID-19.
Acum, după aproape doi ani de pandemie și la un an de când au apărut vaccinurile, România e mai fracturată ca niciodată. Pe de o parte, sunt cei care - din frica de boală, din încredere în medici și în știință, din grijă pentru familiile lor etc. - au ales să se vaccineze, pe de altă parte, sunt cei care - orice ai spune și orice dovezi ai aduce - nu vor să se vaccineze și pace. Și în alte țări s-au ridicat voci contra vaccinării, și în alte țări lumea este nemulțumită de restricții și au apărut proteste de stradă, dar aici, pe "frontul" de est al Uniunii Europene - și în special în România - situația medicală este cea mai gravă, cu cele mai multe decese la mia de locuitori și cele mai multe internări la ATI. În continuare, credem că suntem cei mai deștepți din Europa și cei mai vigilenți contra încercărilor ocultelor de a ne controla, monitoriza, subjuga, de parcă nici n-am fi auzit de cele patru decenii de comunism în care cei mai mulți dintre noi nici nu îndrăzneau să crâcnească.
Oare când ne vom face bine?

Citit 1027 ori Ultima modificare Marți, 07 Decembrie 2021 23:55

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de pro
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 06:38
  5.13.134.***
  Ajuns Egipt cu armata franceza, Napoleon tine un discurs prin care le arata soldatilor ca numai barbarii jefuiesc si violeaza in teritoriile ocupate. Pentru ca nu era un idealist, mai da si un comunicat scurt in care scrie ca oricare soldat prins jefuind sau violand va fi impuscat.
  Asadar discurs pozitiv pentru cei care aveau minte sa inteleaga ratiunea unei masuri si pedepse ferme pentru mintile obtuze.
  Cei 3-4 colegi de la locul de munca care refuzau vaccinarea pe motive mai mult sau mai putin inchipuite, s-au vaccinat cand au aparut restrictiile conditionate de certificatul verde.

  PS
  Dupa vaccinarea integrala a personalului NU au mai fost cazuri de infectare la locul de munca. Pana atunci aveam in permanenta 1-2 colegi in perioada de boala sau in carantina. S-au infectat mai ales cei tineri si a fost sinistru s-o aud la telefon pe cea mai populara colega cerand cu glas sugrumat butelia de oxigen.
  7
  6
  Raportează
 • postat de Plandemic
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 01:40
  77.111.246.***
  La ora actuală există studii agreate de toată comunitatea științifică medicală și dovezi științifice solide care prezintă realitatea în legătură cu ceea ce trăim noi acum și au fost date in vileag toate mârșăviile care s-au facut în ultimul an...de când au aparut pe piața din România (DOAR) serurile aprobate de UE, studii și dovezi care contrazic tentativele de manipulare mincinoasă pe care le practică unii. Cei interesanți se pot informa acum cu ușurință dacă sunt interesați să afle ADEVĂRUL.
  4
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.