Treaba de mântuială, boală grea

Treaba de mântuială, boală grea
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Primăria a anunțat finalizarea investiției în axa Siderurgiștilor - 1 Decembrie 1918. Nimic de zis, lucrările păreau deja terminate de un timp, se circula deja pe acolo, la prima vedere, totul arată modern și funcțional, mult mai bine decât înainte. După o perioadă destul de lungă în care și afacerile din zonă au cam avut de suferit, fiindcă veneau mai greu la ei clienții, acum străzile s-au însuflețit din nou, fără constantul nor de praf, pietrișul împrăștiat peste tot, utilajele lăsate pe poziții la sfârșitul zilei, numai bune să se rănească vreun copil cățărându-se pe ele. 

Evident, nicio modernizare nu se poate face fără mizerie și deranj, să spunem așa. Dar, sincer, văd că pe șantierele cu beneficiar privat se pot strânge utilajele la finalul zilei, precum și resturile de materiale și alte capcane, ba se și mătură frontul de lucru. De ce nu s-o putea și la lucrările plătite cu bani grei din buget nu pot înțelege. Dar să zicem că asta ar fi de trecut cu vederea, dacă rezultatul final ar fi unul bun. Din păcate, finisajele lasă de dorit, în unele locuri, potrivit unor apeluri primite la redacție, au fost uitate capace de canalizare, iar pavajul de pe trotuare a început deja să cedeze. La Inelul de Rocadă, de exemplu, într-o zonă pe care s-a circulat pietonal încă din vara trecută, granitul dă semne de oboseală, unele plăci fiind fisurate, iar zona chiar din curbă, de lângă pista pentru biciclete, este deja tasată, ceea ce se va solda cu alte dale sparte. Practic, indiferent de calitatea materialului folosit, dacă substratul nu se face cum trebuie, situația din Piața Unirii din București, unde trotuarele sunt adevărate capcane, se va repeta și la Galați. Evident, acum lucrarea este în garanție, deci se poate încă interveni pentru remedieri, dar pentru asta ar trebui ca persoanele însărcinate cu recepția lucrărilor să facă verificările acestea în teren. Faptul că o sesizează cetățenii sau chiar noi, jurnaliștii, nu este mereu de ajuns, e nevoie de intervenție punctuală și rezolvare, înainte să fie prea târziu și să mai scoatem și alți bani din buzunarul nostru comun, fie el ajutat cu fonduri europene sau nu. Conform datelor oficiale, perioada de implementare a proiectului prin care s-au refăcut cele două străzi a fost 23.04.2019 - 31.03.2022, valoarea totală a proiectului fiind de 104.373.966 de lei, din care 76.183.986 de lei, fonduri europene nerambursabile. S-au refăcut 17.500 mp de trotuare, evident, nu am reușit să le batem pe toate la picior, dar gălățenii o fac și observă calitatea lucrărilor. Evident, tot ei sunt și cei care votează.

Citit 4052 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 00:11

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

 • postat de Marinel
  Marți, 05 Aprilie 2022 07:30
  92.83.34.***
  O sa vedeti ca toata lucrarea este de mantuiala! Daca mergi pe jos de la Ultimul leu pana spre Ireg-Masnita poti sa constati chiar daca nu esti din domeniul constructiilor foarte multe probleme cum ar fi: stalpii aia metalici dupa ce ca sunt foarte multi la nr.si foarte mari daca te uiti din departare sunt pusi stramb, asfaltul pe strada a inceput sa se lase si canalizarile cu capacele de pe margine sunt lasate, dalele de pe aleea pietonala se misca aproape pe toata lungimea lucrarilor care sunt finalizate deja etc. Chiar daca toata treaba este in garantie nu se va remedia nimic pt.ca ar trebui din nou stricat cam 70% din tot ce sa facut.
  0
  2
  Raportează
 • postat de gygy
  Luni, 04 Aprilie 2022 15:39
  62.231.94.***
  Receptia lucrarilor se face direct din birou. De ce sa se oboseasca oamenii primariei. Nu de aici vine si vorba ,,semneaza ca primarul,, ???? Numai gura e de ei. Se lauda ca ,,au facut,, ???? Dar pana la urma pentru ce iau o caruta de bani ca salarii si ne fac capul calendar la alegeri ? Nu ca sa faca ? Nu pentru asta i-a votat lumea ? Si asa nu fac nici un sfert din cat se lauda la alegeri. Deci mai usor cu laudele si mai multa exigenta la ceea ce fac . ,,Pentru ca se poate,, nu asta e sloganul lor ?
  1
  11
  Raportează
 • postat de Cineva
  Luni, 04 Aprilie 2022 12:45
  93.122.250.***
  De ce înainte se făceau fabricîn, uzine și alte lucruri mărețe iar acum tot ce se face la stat este de mântuiala? Nu pentru că bugetarii de acum sunt mai tâmpiți decât cei de acum peste 32 de ani, ci pentru ca oamenii au nevoie de organizare și de reguli bine gândite.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 04 Aprilie 2022 12:11
  5.2.205.***
  Vorba aia: "a furat dar a si facut".
  1
  9
  Raportează
 • postat de mircea
  Luni, 04 Aprilie 2022 07:55
  89.39.81.***
  Iar e rău primarul ( e de la pesedeu)... Nu mai știți să apreciați și să vă bucurați de realizările orașului...
  De aceia au fost prevăzute garanțiile la lucrare, pentru inerentele defecte apărute după recepție!
  19
  5
  Raportează
 • postat de Laur
  Luni, 04 Aprilie 2022 07:43
  78.152.221.***
  Dar faptul că fiecare petec de pământ a fost umplut cu chiștoace de țigări,fiecare bucată de spatiu verde așa cum este el a fost bătătorit,calcat ,înțesat de gunoaie cu toate că sunt coșuri de gunoi destul de multe. Însă nu ai cu cine... In statiile de taxi și nu numai pe la ele ca la coteț,grămezi de țigări fumate,pahare de cafea,pachete de țigări aruncate pe jos. Hai sa ne mai uitam și la ,,beneficiari", căci degeaba le faci .
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.