Cât de pregătiți suntem pentru salarii transparente?

Cât de pregătiți suntem pentru salarii transparente?
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Când spun transparente, nu mă refer la salarii atât de mici încât să poți... vedea prin ele, ci la salarii la vedere, declarate corect și asumate, în special la angajare. Ei bine, se pare că nu suntem prea pregătiți.

La începutul acestei primăveri, Comisia Europeană a prezentat o propunere legislativă privind transparența salarială. La bază, ideea este de a asigura faptul că bărbații și femeile sunt plătiți egal pentru muncă egală. Una dintre măsurile propuse menționează ca anunțurile de angajare publicate să cuprindă salariile oferite. Adică, atunci când citești anunțurile de angajare de pe pagina AJOFM Galați, de exemplu, să poți citi și salariul de la care pornești și perioada acordării acestuia. Șomer fiind și citind anunțul care te interesează, îți dai seama pe loc dacă merită „deranjul” sau dacă aștepți altă ofertă, mai bună. Numai că există riscul să rămâi cu așteptarea!

Probabil că publicarea salariilor de încadrare ar fi fost de mare efect la Bursa locurilor de muncă organizată, luna trecută, în Galați. Au fost puse pe masă peste 1.000 de posturi, în condițiile în care, de luni bune, oferta zilnică înregistrată la AJOFM abia sare de 300, în zilele bune. Și cu toate acestea, la bursă au venit mai puțini oameni decât locurile oferite. Adică, dacă fiecare gălățean care a trecut pragul bursei ar fi fost angajat pe loc, tot ar mai fi rămas locuri disponibile. Situația este și mai gravă dacă luăm în calcul că județul Galați are înregistrați peste 10.000 de șomeri. Sunt cei înregistrați oficial la AJOFM, care au sau au avut la un moment dat un dosar de șomaj. Pe lângă aceștia, mai sunt cu siguranță alte mii de șomeri „ascunși”, nedeclarați. Dar chiar și dacă socotim doar numărul oficial de 10.000 de șomeri și pe cel de o mie de participanți la bursă, înseamnă că, din zece șomeri, numai unul singur a venit să vadă locurile de muncă oferite. Ceilalți nouă au considerat, probabil, că nu merită... deranjul, deoarece oricum „salariile sunt mici”. Așa o fi, dar chiar toate? De ce să nu vii să te convingi cu propriii tăi ochi? I-ar fi ajutat pe acești gălățeni să știe dinainte ce salarii sunt oferite pentru activitatea x? Posibil.

Este sigur însă că gălățenii aflați „pe bune” în căutarea unui loc de muncă s-ar fi prezentat cu alt tonus la interviul pentru job, știind pe ce salariu discută. Ar fi avut un motiv în plus să se convingă că nu toți patronii vor să-i fure la bani și să-l pună să muncească din zori și până-n noapte, pe nimic.

Citit 1620 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2022 18:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.