Se pregătește rotativa cuțitelor lungi

Se pregătește rotativa cuțitelor lungi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Pe măsură ce se apropie ”rotativa” guvernamentală, poziția viitorului fost-premier Nicolae Ciucă, în calitate de lider al PNL, devine tot mai vulnerabilă. În PNL au început deja să se ascută cuțitele, iar primele ”dueluri” au avut loc, la ceas de seară, miercuri, la reuniunea liderilor liberali de la Vila Lac.

Cum pereții au oricum urechi, iar opiniile exprimate de unii liberali au fost pe cât de acide, pe atât de vocale, au  răsuflat ușor în spațiul public unele dintre ”opiniile democratic exprimate” la ședința cu pricina. Unele dintre pozițiile prezentate sunt de-a dreptul jenante pentru starea actualului PNL. Greii partidului i-au reproșat lui Ciucă nici mai mult, nici mai puțin că au ajuns ”ospătarii PSD” și că liberalii joacă, practic, după cum cântă Ciolacu. ”Stâlpii sunt mai cunoscuți decât miniștrii”, a mai spus cineva, criticând activitatea insipidă, incoloră și inodoră a liberalilor ajunși în Executiv. Iar ca scandalul să fie cu tot tacâmul, la șuturi a fost luat și Lucian Bode, secretarul general PNL.

Dincolo de incisivitatea pozițiilor deja afișate, faptul că unii sar acum la gâtul lui Ciucă nu este tocmai o surpriză. Liberalii s-au cam obișnuit să-și devoreze conducătorii, fie și dacă ne gândim la mărirea și decăderea unora ca Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Din păcate, liberalii au început să se complacă într-un joc al oportunismului politic, iar trădările de tot felul nu mai sunt o surpriză.

În rest, ce să zicem? În mod evident, Nicolae Ciucă nu este vreun geniu politic, iar CV-ul de general nu prea are cum să-l ajute cu bătăliile de gherilă din câmpul politic. La rândul lui, Bode, vai de steaua lui! A intrat cu Schengen-ul în șanț, unde mai pui că are și tinicheaua plagiatului de coadă. Iar peste toate a mai venit și Predoiu cu gafa privind resuscitarea modelului de Ordonanță 13 în variantă revăzută și adăugită.

La coadă stau ”salvatorii” partidului. Rareș Bogdan, de exemplu, e gata ”de orice sacrificiu”, inclusiv să devină vicepremier, ministru al Transporturilor și – mai știi? – poate chiar... președinte PNL, dacă e nevoie! Blaga, Bolojan au devenit și ei mai activi și, probabil, în perioada următoare vor fi întoarse pe toate părțile tot felul de combinații.

Tot felul de trepăduși așteaptă să vadă ce și cum, în ce barcă să sară când vor veni alegerile. Cam asta a rămas din liberalism - pe vremuri se mergea pe deviza ”prin noi înșine”, acum s-a ajuns doar la ”pentru noi înșine”. Restul e vrăjeală!

Citit 1730 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 16:11

3 comentarii

  • postat de marr
    Vineri, 07 Aprilie 2023 21:41
    86.124.202.***
    De-ar fi si De-ar fi ...sa-arunce Rusu' Bomba ...acolo la Parlament/Casa Poporului s-o arunce .
    De acolo vine tot 'binele' pe care il vedem in toata tara .
    Acolo'i Sursa - primul cerc al infernului . Al doilea cerc ...sunt primarii locali .
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 07 Aprilie 2023 10:02
    5.13.195.***
    Trei impostori, cocotzatzi ca marionete pentru fraieri, creduli si prosti! Toata tara asta a devenit o cloaca mafiota PE FATZA!
    Caragiale ar realiza OPERE cu asa specii si scursuri! (SS) Un mincinos , un plagiator si un bufon!
    0
    0
  • postat de florin
    Vineri, 07 Aprilie 2023 09:31
    86.124.200.***
    ''Liberalii s-au cam obișnuit să-și devoreze conducătorii, fie și dacă ne gândim la mărirea și decăderea unora ca Ludovic Orban sau Florin Cîțu.''
    Gresit !Devorarea a inceput cu Radu Cimpeanu continuind cu Crin Antonescu si chiar Tariceanu!Un partid care pina acum s-a fofilat si a scapat de la dis
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.